Društvo

Telekom ostvario najbolje rezultate na nezavisnom P3 testiranju kvaliteta mobilne mreže

Crnogorski Telekom je i ove godine ostvario najbolje rezultate u nezavisnom mjerenju kvaliteta mobilne mreže, koje je sprovela kompanija P3 Communications po međunarodno priznatoj metodologiji.
Telekom  ostvario najbolje rezultate na nezavisnom P3 testiranju kvaliteta mobilne mreže
Portal AnalitikaIzvor

P3 je sproveo uporedno testiranje mobilnih mreža sva tri operatora u Crnoj Gori u više crnogorskih gradova i na putevima koji ih povezuju, na kojima je Crnogorski Telekom ostvario najveći broj bodova za govorne i data servise. Za ostvarene rezultate, Crnogorski Telekom je dobio sertifikat za najbolji rezultat na testiranjima - “Best in test”.

Testiranje je uključivalo mjerenje data i govornih servisa na osnovu odgovarajućih parametara za koje je Telekom ostvario najbolji rezultat, poput: brzine data servisa (korisničke brzine na downlink i uplink), brzine pristupa korisnika određenom servisu (Youtube, download fajla, pristup web sajtovima i sl.), kvaliteta pristupa korisnika odeđenom servisu (Youtube, download fajla, pristup web sajtovima i sl.), najbolji kvalitet govornih usluga, najkraće vrijeme za uspostavljanje veze i dr. 

Rezultati ovog testiranja su potvrdili visok kvalitet mobilne mreže Crnogorskog Telekoma, što kompaniju dodatno motiviše da nastavi da unapređuje svoje usluge i održi najviši kvalitet mreže. 

untitled

Rezultatima nezavisnog testiranja i sertifikatu je moguće pristupiti na zvaničnom sertifikacionom sajtu P3: http://p3-cert.com/ueber-p3/p3-aktuell/latest_certificates/

Portal Analitika