Turizam

Mandić: Uklonite ruglo iz Kanjona

U sprovedenoj ekskurziji kanjonom Morače, domaći i strani gosti negodovali su povodom postavljenog prodajnog štanda koji ''kvari divlju ljepotu i netaknut božiji dar''.
Mandić: Uklonite ruglo iz Kanjona
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom, Mihailo Mandić, predsjednik udruženja Crnogorske etničke zajednice Australije, poslao je dopis portalu Analitika, kojim apeluje na nadležne da se ovaj objekat ukloni. Dopis prenosimo bez redakcijskih intervencija:

''U želji da mojim gostima pokažem što više ljepote nase Crne Gore put nas je vodio i kanjonom Morače. Božji dar netaknute i divlje ljepote pokvarila je postavljena baraka koja je kvarila cjelokupnu sliku najljepšeg evropskog kanjona! Mnogobrojni turisti su nastojali da se prošetaju kojih stotinjak metara lijevo ili desno kako bi iz vidokruga izbjegli ruglo, nalik na poljski klozet sa izuzetno drečavom bojom što predstavlja pravi zločin prema prirodi, a sto im je teško polazilo za rukom.
Nadamo se da ima neko u Crnoj Gori ko vodi računa o očuvanju prirodne sredine i ko će, u najkraćem roku, ukloniti ovaj besprizorni objekat i vratiti Kanjonu njegov puni sjaj''.

kanjon-moraca-ruglo
Portal Analitika