Region

Dodik: Grobnica u obliku RS dokaz više da je BiH neodrživa

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik osudio je postavljanje instalacije grupe građana Anti-Dejton u Sarajevu kojom je predstavljena masovna grobnica u obliku Republike Srpske.
Dodik: Grobnica u obliku RS dokaz više da je BiH neodrživa
Portal AnalitikaIzvor

 Milorad Dodik je poručio da je instalacija u Sarajevu samo još jedan u nizu dokaza da je "BiH apsolutno neodrživa zemlja", prenose banjalučki mediji.

"Uraditi nešto tako, i to na dan kada mi u Republici Srpskoj odajemo poštu za 3.500 Srba ubijenih u okolini Srebrenice i Bratunca, strašno je, sramno i skandalozno", istakao je Dodik, prenijela je RTRS.

Smatra da takav postupak predstavlja "zločin u kontinuitetu", zločin koji,  kako kaže, ne prestaje ni 20 godina poslije rata prema Srbima.

Dodik je rekao i da "sramno ćutanje predstavnika međunarodne zajednice koji ne pokazuju ni minimum poštovanja prema srpskim žrtvama, doživljava kao saučesništvo u tom zločinu".

Ocijenio je i da oni koji rade ovakve stvari, kao i oni koji to prećutno dopuštaju, pozivaju na raspad BiH i direktno rade na njemu.

"Naravno da ja nemam ništa protiv raspada BiH, ali ih moram podsjetiti da je Dejtonskim sporazumom Republika Srpska dobila i međunarodno priznanje, ali i priznanje rukovodstva tadašnje takozvane BiH", istakao je Dodik.

Portal Analitika