Društvo

POTVRĐENO 5 SPORAZUMA: O sporazumu sa Marovićem u avgustu

Četrnaest sporazuma o priznanju krivica iz budvanskih afera dostavljeni su Višem sudu u Podgorici, koji će se o sporazumu sa bivšim visokim funkcionerom DPS-a Svetozarom Marovićem odrediti u avgustu, saznaje nezvanično Televizija Crne Gore.
POTVRĐENO 5 SPORAZUMA: O sporazumu sa Marovićem u avgustu
Portal AnalitikaIzvor

Viši sud je do sada potvrdio pet sporazuma o priznanju krivice po kojima su učesnici u budvanskim aferama kažnjeni sa ukupno 31 mjesec zatvora i moraće da vrate blizu 20 miliona eura.

Od 14 pristiglih takozvanih budvanskih sporazuma o priznanju krivice do sada nije riješeno ni pola. Preostalih devet sporazuma biće riješeno u narednih nekoliko mjeseci.

"Tih devet sporazuma odnose se na Svetozara Marovića, Miloša Marovića, Dragana Marovića, Aleksandra Armenko, pravno lice Kopirajta i Miodraga Samardžića", kazala je portparolka Višeg suda Aida Muzurović za TVCG.

Do kraja avgusta očekuje se i presuda Svetozaru Maroviću. Do sada je završeno pet sporazuma o priznanju krivice.

Bivši direktor Trejdjunika Goran Bojanić osuđen je, na osnovu dvije presude, na kaznu zatvora od 13 mjeseci. Moraće da plati novčanu kaznu od 1.600 eura.

Kompanija Trejdjunik kažnjena je uslovnom osudom sa prethodno utvrđenom novčanom kaznom od 100.000 eura. Istom presudom ta firma mora da plati 19 miliona Opštini Budva, dok im je trajno oduzeta imovina vrijedna 280.000 eura. Moraće da uplate i po 5.000 eura Domu u Bijeloj i vrtiću u Budvi.

Član Komisije za izvođenje radova na Jazu i bulevaru Đorđe Pavlović osuđen je na godinu dana zatvora sa obje presude, dok je drugi član Komisije Miodrag Samardžić osuđen na šest mjeseci zatvora.

Portal Analitika