Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Mustafić: Predsjednik da prijavi Branka Radulovića, Milana Kneževića, Janka Vučinića i VeljkaVasiljevića

Mustafić: Predsjednik da prijavi Branka Radulovića, Milana Kneževića, Janka Vučinića i VeljkaVasiljevića

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić izjavio je za Pobjedu da očekuje da predsjednik Skupštine u najkraćem roku podnese prijave za kršenje Etičkog kodeksa protiv poslanika Demokratskog fronta koji su, kako navodi, izazvali incident u ponedjeljak.
Mustafić: Predsjednik da prijavi Branka Radulovića, Milana Kneževića, Janka Vučinića i VeljkaVasiljevića
Portal AnalitikaIzvor

“Očekujem da će prijava za kršenje Kodeksa biti podnešena protiv Veljka Vasiljevića, Janka Vučinića, Milana Kneževića i Branka Radulovića. Čitava javnost je svjedok o kojim se poslanicima radi, jer postoje snimci “ rekao je Mustafić.

Komentarišući najavu Predraga Bulatovića iz DF-a da će podnijeti prijavu protiv Mustafića zbog kršenja kodeksa i „podgrijavanja incidenta“, potpredsjednik Skupštine kaže da Bulatović pokušava da zamijeni teze.

“Vinovnici i izgrednici incidenta, koji su povrijedili dostojanstvo drugih poslanika i Etički kodeks, pripadaju njegovoj grupaciji. Što se tiče teze da sam „podgrijavao incident“ to ne samo da nije tačno, nego ne čudi takva zamjena teza od poslanika koji je pripadao ideološkoj matrici koja je tokom anti-NATO protesta, a i ranije, i te kako znala da povrijedi osjećanja manjinskih naroda. Pogotovo je to bilo izraženo ikonografijom na protestima i skandiranjima koje su njihovi istomišljenici upriličavali nekoliko mjeseci ispred Skupštine“ rekao je Mustafić.

“Umjesto da poduči svog mlađanog kolegu manirima civilizovanog odnosa prema parlamentu, profesiji i građanima, pa da upute izvinjenje i zbog odnosa prema parlamentu i zbog odnosa prema ljudima koje su uvijedili, on zamjenom teza huška i podgrijava uvlačeći u nove sukobe svoju političku grupaciju i svoju partijicu koju je udomio u toj grupaciji“ dodao je Mustafić.

Na pitanje da li očekuje li da će biti problema da se sazove sjednica Odbora o postupanju po inicijativama za kršenje Kodeska, Mustafić je kazao da vjeruje u institucije.

“Vjerujem i u parlamentarizam i u snagu parlamenta. Vjerujem da je parlament dovoljno kadar da se zaštiti od nekoga ko želi da unizi njegov ugled” zaključio je Mustafić.

Predsjednik Skupštine Darko Pajović najavio je da će zbog povrede Etičkog kodeksa poslanika predati prijavu zbog incidenta koji se desio u ponedjeljak, ne navodeći protiv kojih poslanika će prijave biti podnešene. Iz Demokratskog fronta, s druge strane, najavljuju prijave protiv poslanika DPS-a i potpredsjednika Skupštine Sulja Mustafića.

(Pobjeda)

Portal Analitika