Društvo

Šegrt obišao pacijente i medicinare

Ministar zdravlja, Budimir Šegrt, posjetio je danas zdravstvene ustanove u Petrovcu, Baru i Ulcinju.
Šegrt obišao pacijente i medicinare
Portal AnalitikaIzvor

Obišao je zdravstvenu stanicu Petrovac, Opštu bolnicu Bar, Dom zdravlja Bar sa zdravstvenim stanicama Sutomore i Ostros, kao i Dom zdravlja Ulcinj i zdravstvenu stanicu Vladimir.

Cilj posjete bila je kontrola rada zdravstvenih ustanova i obezbjeđivanje adekvatnih uslova za kvalitetno i efikasno pružanje zdravstvene zaštite građanima i turistima tokom ljetnje sezone.

segrt-2

“Dom zdravlja Bar ima dobru reputaciju u pružanju zdravstvenih usluga, a nakon obilaska mogu konstatovati da je spreman za priliv turista ove sezone”, kazao je ministar Šegrt.

Najveći problem u funkcionisanju zdravstvene zaštite u Baru bila je udaljenost ambulante u Ostrosu. To je prošle godine riješeno povećanjem broja izvršilaca, angažmanom i prekovremenim radom ljekara.

segrt-3

“Prioritet je podizanje na viši nivo kompetentnosti izabranog ljekara i ukupno primarne zdravstvene zaštite. Donijeta je odluka da se Domu zdravlja u nadležnost vrati laboratorija i rentgen, pa će i ljekari na licu moći da pruže kvalitetniji i širi opseg usluga. Kroz permanentnu stručnu edukaciju za čitavi zdravstveni sistem sprovešćemo obnovu znanja kadra i nastojati da se kroz permanentni program stručne edukacije polako uvode terapijski i dijagnostički protokoli i procedure, što će pacijentima garantovati isti nivo usluge bez obzira u kojoj se zdravstvenoj ustanovi u Crnoj Gori obrate za pomoć. Standardizacija jeste nivo”, poručio je ministar zdravlja.

Kako je saopšteno iz njegovog resora, Šegrt je razgovarao s pacijentima, zdravstvenim radnicima i menadžmentom zdravstvenih ustanova.

Portal Analitika