Politika

Demokrate u Podgorici formirale tri mjesta odbora i izabrali predsjednike

Demokratska Crna Gora održala je Konstitutivnu sjednicu Mjesnih odbora Nova Varoš, Gorica i Masline, na kojoj su formirani ovi odbori i izabrani njihovi predsjednici. Osim predsjednika, potpredsjednice i generalnog sekretara Demokrata, Alekse Bečića, Zdenke Popović i Borisa Bogdanovića, sjednici su prisustvovali i poslanik Demokrata Velizar Kaluđerović, direktor Vlado Vujović i predsjednik Odbora Glavnog grada Vladimir Čađenović.
Demokrate u Podgorici formirale tri mjesta odbora i izabrali predsjednike
Portal AnalitikaIzvor

Formiranje mjesnih odbora uslijedilo je nakon kampanje “od vrata do vrata”, u okviru koje su članovi Mladih demokrata posjetili 2.272 domaćinstva na teritoriji ovih djelova Podgorice i zabilježili: 15,71% podrške.

Osim isticanja svima dobro poznatih ciljeva Demokrata – demokratizacije crnogorskog društva, vraćanja vjere u politiku i političare i pomirenja, predsjednik Bečić je pozvao građane da se ne “pecaju” na floskulu čije se ponavljanje posljednjih dana pojačano vrti, koja dolazi iz kuhinja koje su pod kontrolom vlasti, a koja glasi: svi su isti i ništa se ne može promijeniti. “Nijesu svi isti, a ovakvo stanje se može, mora i hoće promijeniti”, rekao je Bečić.

Predsjednik Bečić je naglasio da je srećan što je na čelu subjekta čije rukovodstvo ima želju da upozna svakog člana i simpatizera, što nikako nije lako imajući u vidu stalan priliv članstva, što do sada nije bila praksa ni u jednom političkom subjektu. Pored toga, on je naglasio da je duboko nesrećan što i ostali ne rade kao demokrate i ne gledaju na politiku istim očima, jer DPS, u tom slučaju, ne bi bio na vlasti ni 27 dana, a kamoli 27 godina.

Predsjednik Bečić je izrazio nadu da će i ostali sa političke scene da prekinu da igraju po notama DPS-a i uglas sa Đukanovićem pjevaju pjesme o naciji, 1918, 1941, 2006 i NATO-u, kako se od njihove zaglušujuće buke ne bi čula pitanja: kolike su nam plate i penzije, ko nam prodade obalu i resurse, koliki nam je javni dug, ko nam sprovede pljačkašku privatizaciju, ko je platio pale garancije, kakvi su nam uslovi u bolnicama, školama i vrtićima, itd. Ako promijene retoriku i teme u susret izborima, biće to dobitna kombinacija, jer DPS svoju pjesmicu podjela neće moći da pruži kao valjan odgovor na životna pitanja koja Demokrate svaki dan prodastiru pred njih. “Oni koji vraćaju u prošlost nemaju ponudu za budućnost, zato je DPS partija prošlosti, a Demokrate tim za budućnost”, zaključio je Bečić.

Za predsjednicu Mjesnog odbora Nova Varoš izabrana je Mileva Iković, na čelu MO Gorica biće Milutin Škatarić, dok će MO Masline voditi Veljko Nikić.

Portal Analitika