Politika

Pajović podnosi prijavu Odboru za ljudska prava zbog psovki i uvreda

Predsjednik Skupštine Darko Pajović kazao je da su na današnjem kolegijumu bavili temom incidenta u parlamentu, koji se desio u ponedjeljak.
Pajović podnosi prijavu Odboru za ljudska prava zbog psovki i uvreda
Portal AnalitikaIzvor

On je najavio da će, shodno članovima 15 i 16 Etičkog kodeksa, predati prijavu Odboru za ljudska prava i slobode protiv aktera incidenta, zbog međusobnog vrijeđanja i psovki. Pajović nije precizirao na koga se prijava odnosi.    

Uputio je izvinjenje javnosti zbog incidenta u parlamentu.

"Shodno Etičkom kodeksu poslanika, prijavu ću predati ja kao predsjednik Skupštine. Kao čelni čovjek parlamenta, izvinjavam se svima zbog scena koje su se desile u parlamentu i jedne ne dobre slike koju smo poslali“, rekao je predsjednik Skupštine.

Naglasio je da svi poslanici treba da urade sve da jedan dan koji nije bio dobar, ne poništi sve ono dobro što su uradili u prethodnom periodu.

„Ovaj dom neću nazvati Domom lordova, ali hoću domom odgovornih predstavnika svih građana“, istakao je Pajović.

Potpredsjednica Odbora za ljudska prava, Ljiljana Đurašković (Demokratski front),  sad treba da od Pajovića dobije ime i prezime poslanika za koje se sumnja da su prekršili etički kodeks. Nakon toga  treba da sazove sjednicu na kojoj će se odlučivati o odgovornosti i, eventualno, o kazni, koja može da bude javna opomena ili udaljavanje sa sjednice na određeno vrijeme.

B.K.

Portal Analitika