Politika

Socijaldemokrate podnijele tužbu protiv Bojanića

Socijaldemokrate Crne Gore podnijele su krivičnu prijavu protiv nezavisnog poslanika Mladena Bojanića, zbog toga što je, kako navode, u prostorijama Skupštine Crne Gore ucjenjivao jednog poslanika SD, potvrđeno je Dnevnim novinama u ovoj partiji.
Socijaldemokrate podnijele tužbu protiv Bojanića
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Bojanić je tada, između ostalog, kazao i da će pokrenuti medijsku kampanju usmjerenu na diskreditaciju političke partije Socijaldemokrata, ali i podatke koji bi naštetili časti i ugledu poslanika, ukoliko SD ne povuče podršku Predlogu da za predsj ednika Skupštine Crne Gore bude izabran Darko Pajović", navodi se u obrazloženju koje su SD dostavile specijalnom tužiocu.

Dalje se navodi i da je poslanik Bojanić jasno saopštio poslaniku SD da navodne podatke koje posjeduje neće plasirati u javnost niti obavještavati nadležne državne organe, pod uslovom da poslanici SD povuku potpise za Predlog za imenovanje Pajovića za predsjednika Skupštine, te da glasaju protiv.

"U tom razgovoru, Bojanić je poslaniku SD dao i rok u kome se mora izjasniti na iznijetu ucjenu, do 23 časa tog dana", navode Socijaldemokrate.

Kako su kazali, ucijenjeni poslanik je odmah obavijestio kolege o tome, i postupajući u skladu sa zakonom i standardima uspostavljenim u demokratskim društvima, odbio Bojanićevu ucjenu.

"Prihvatanjem predloga poslanika Bojanića, naš član i poslanik Skupštine Crne Gore, kako je sad već očigledno, bi izbjegao trenutnu medijsku zloupotrebu medija bliskih Bojaniću, ali bi prihvatio i metod vođenja politike kroz ucjene i trgovinu, što bi obesmislilo politiku kao društvenu aktivnost usmjerenu ka unapređenju društva kao uređene zajednice" navodi se u obrazloženju tužbe.

Socijaldemokrate smatraju da u navedenim činjenicama postoji dovoljno osnova za preuzimanje mjera i radnji iz nadležnosti tužilaštva.

Prema informacijama DN postoje i svjedoci ovog događaja.

Bojanić je ranije na pres konferenciji kazao da socijaldemokrate "zloupotrebljavaju državne resurse u partijske svrhe, navodeći da posjeduje dva računa SD u iznosu od oko hiljadu eura, koje je umjesto partije platila Direkcija za željeznice.

"Čuli smo kako SD nudi partnerstvo za bolju i uspješniju Crnu Goru, borbu protiv korupcije... To su riječi. A, šta su djela? Na djelima se iz ovih računa vidi da ih je, umjesto partije, platila Direkcija za željeznice koja je pod Ministarstvom saobraćaja njihovog predsjednika Ivana Brajovića", kazao je Bojanić.

Dnevne novine

Portal Analitika