Politika

O ČLANSTVU U NATO-U: "Moskva žali što nema referenduma"

Moskva žali što vlasti u Crnoj Gori odbijaju da održe referendum o pristupanju te zemlje NATO-u, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova.
O ČLANSTVU U NATO-U: "Moskva žali što nema referenduma"
Portal AnalitikaIzvor

Pristupanje Crne Gore NATO-u je u punom zamahu, ali niko ne pita za mišljenje građane Crne Gore, rekla je Zaharova na pres-konferenciji, prenijela je ruska novinska agencija Tas.

Prema njenim riječima, građani Crne Gore su za to da referendum bude održan, jer je riječ o "važnom koraku, koji neće proteći bez posljedica na međunarodnoj sceni".

Članice NATO su 19. maja donijele protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u, čime joj je dodijeljen status posmatrača. Poslije ratifikacije kod svih članica NATO, Crna Gora će automatski postati 29. članica Alijanse.

Premijer Crne Gore, Milo Đukanović ranije je izjavio da bi budući sastav parlamenta, poslije izbora u oktobru, trebalo da donese odluku da li će se o članstvu u NATO odlučivati u Skupštini ili na referendumu, napominjući da je ubijeđen da bi referendum dao pozitivan odgovor na to pitanje.

Beta, rtcg.me

Portal Analitika