Zanimljivosti

Poljubite nekoga danas! Evo i zašto.

Ne postoji intimniji kontakt između dvoje ljudi, od francuskog poljupca. Mnogi kažu da im je on bitniji čak i od seksa. Zato, nije ni čudo što postoji Praznik poljupca, kojeg čitava planeta slavi baš danas.
Poljubite nekoga danas! Evo i zašto.
Portal AnalitikaIzvor

Širom svijeta danas će biti obilježen Međunarodni dan ljubljenja. Inicijativa za ovaj dan potekla je iz Velike Britanije, kada je prije nekoliko godina organizovano nacionalno takmičenje u ovoj disciplini.

U čast ovog dana mnogobrojni specijalizovani sajtovi prenose napise o svim blagodetima bliskog dodira ljudskih bića usnama. Naravno, podsjeća se na rekord u dužini ljubljenja čiji su vlasnici dvoje Tajlanđana – Akekači Tiranarta (42) i njegova supruga Laksane (31).

Oni su prije februara 2013. godine, na Dan zaljubljenih, popravili svoj prethodni rekord. Njih dvoje su se ljubili čak 58 sati, 35 minuta i 38 sekundi. Prije toga, 2011. godine ušli su prvi put u Ginisovu knjigu rekorda kao vlasnici najdužeg poljupca koji je tada trajao 46 sati i 24 minuta.

Ali, mi mislimo da nije važno koliko taj poljubac traje, već da je preči njegov kvalitet. Odnosno, najljepši je onaj poljubac koji nikada ne zaboravimo.

Portal Analitika