Politika

Janjić: Ako je taktika DF-a incident i provokacija, onda jako griješe

Politički analitičar Dušan Janjić kazao je za Portal Analitika da je vrlo rizično kada politička stranka provokaciju i incident pretvori u političku taktiku.
Janjić: Ako je taktika DF-a incident i provokacija, onda jako griješe
Portal AnalitikaIzvor

Nakon povratka poslanika Demokratskog fronta u crnogorksi parlament, nivo komunikacije među poslnicima se znatno snizio. Poslednji verbalni sukob između poslanika DF-a i Demokratske partije socijalsita (DPS) koji se umalo završio fizičkim obračunom, samo je još jedan u nizu incidenta koji su se desili u posljednja dva mjeseca.

Govoreći o dešavanjima u Skupštini Crne Gore, Janjić ističe da ako lideri DF-a svoju političku taktiku zasnivaju na incidentima, onda jako griješe.

- To je greška, jer će jako brzo ostati izolovani. Imamo i u parlametu Srbije opstrukcije  - možda neka provokacija, napuštanje sjednica, to je uobičajeno i ima političku svrhu. Pred izbore koristiti taktiku DF-a da bi se privukli birači nije dobar metod. Ali ako se unaprijed pravi aliibi da će izbori biti pokradeni,  vi se spremate da osporavate cjelokupnu izbornu proceduru i postavlja se pitanje šta ćete vi uopšte u okviru demokratskih procedura – rekao je Janjić za Portal Analitika.

On navodi da ako je nivo konverzacije jako nizak, ne možete privući pažnju velikog broja birača.

- Na taj način se skreće pažnja samo onima koji dijele takav način ponašanja. Evo u Srbiji vidite da i sada Aleksandar  Vučić je promijenio taktiku, ali SNS ne može da se oslobodi zaostalog načina ponašanja koje je bilo zastupljeno u SRS-u Vojislava Šešelja – rekao je Janjić.

Govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori Janjić ističe da za nervozu nema razloga jer se zna put kada je u pitanju, kako spoljna tako i unutrašnja politika.

- Imate dio opozicije koji je ušao u Vladu. Ako se Demokratski front boji izbora a po svaku cijenu žele da dođu na vlast, onda im ne preostaje ništa sem ulica, ali to više nije demokratija – poručio je Janjić.

B.K.

 

Portal Analitika