Društvo

Uručene nagrade Prijestonice Cetinje dobitnicama i dobitnicima “Luče”

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović dodijelio je sinoć nagrade gradske uprave ovogodišnjim dobitnicama i dobitnicima priznanja „Luča“.
Uručene nagrade Prijestonice Cetinje dobitnicama i dobitnicima “Luče”
Portal AnalitikaIzvor

Na svečanosti ispred Plavog dvora, kojoj su prisustvovali brojni posjetioci, Prijestonica Cetinje sinoć je nagradila 31 dobitnicu i dobitnika priznanja "Luča" iz osnovnih i srednjih škola.

Gradonačelnik Bogdanović je u ime Prijestonice Cetinje, čestitao dobitnicima na priznanjima koja su zavrijedili svojim odgovornim i posvećenim odnosom tokom pohađanja osnovne, odnosno srednje škole.

- Vaši uspjesi i dostignuća tokom ovog obrazovnog ciklusa, daju mi za pravo da ustvrdim kako upravo vi jeste najsvjetlija budućnost naše Prijestonice. Jer, težnja za uspjehom, oličena u radu, posvećenosti i odgovornosti, najbolja je motivacija na putu ka napretku – kako ličnom, tako i na polju progresa čitave zajednice. Upravo činjenica da svojim djelima i zalaganjem možete služiti kao primjer vršnjacima i generacijama koje stasavaju, obavezuju vas da hrabro i samouvjereno nastavite da koračate u tom pravcu. A na tom putu, baš kako je to bilo i do sada, imaćete nesebičnu podršku Prijestonice Cetinje. I stoga, večeras smo ovdje kako bi vas nagradili – vas, koji ste se svojim djelom posebno istakli čime ste zaslužili poseban naklon – vas, koji jeste istinski uzor. - istakao je gradonačelnik Bogdanović.

Ispred ovogodišnjih dobitnica i dobitnika „Luče“, prisutnima se obratila maturantkinja Cetinjske Gimnazije i učenica generacije Knežević Milica, zahvalivši se Prijestonici Cetinje jer je prepoznala rad i zalaganje mladih ljudi.

Potom je uslijedila dodjela nagrada gradske uprave, i to za 14 "lučonoša" iz osnovnih i 17 iz srednjih škola.

Dobitnice i dobitnici priznanja „Luča“ iz osnovnih škola su: Vulićević Nina, Vujanović Nikša, Vukotić Martina, Milošević Deja, Tomić Maša, Đakonović Marija (OŠ „Njegoš“), Abramović Nikola, Vujović Ilija, Ivanović Ivana, Ivanović Nikoleta, Nikolić Anđela, Novović Balša, Radović Maše, Đukanović Katarina (OŠ „Lovćenski partizanski odred“).

Kada je riječ o dobitnicima „Luče“ iz cetinjskih srednjih škola, pohvale i nagrade večeras su dobili: Vuletić Olivera, Vučinić Zorana, Knežević Milica, Leković Marija, Mićunović Jovan, Jovović Ana, Mlađen Vladislav, Pejović Vanja, Borilović Miljana, Borozan Kristina, Vujović Balša, Martinović Marina, Donski Kristina, Mrvaljević Ana, Stanković Maja, Tomanović Ivona (JU Gimnazija), Pejović Sanja (JU Srednja stručna škola).

Nakon svečanosti, posjetioci su bili u prilici da u Plavom dvoru posjete izložbu "Simboli hiljadugodišnje državnosti Crne Gore 1016 - 2016" koje je organizovala Uprava za zaštitu kulturnih dobara. Izložba će biti otvorena do 13. jula.

(cetinje.me)

Portal Analitika