Politika

PAJOVIĆ U GRUZIJI: Naše mjesto je na zapadu

Predsjednik Skupštine, Darko Pajović, boravi u Tbilisiju, na godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine OEBS-a. Na sastanku s gruzijskim kolegom, Davidom Usupašvilijem, Pajović je ocijenio da članstvo u NATO-u nema alternativu, uz poruku da se, uprkos svim preprekama, neće odustati od tog puta.
PAJOVIĆ U GRUZIJI: Naše mjesto je na zapadu
Portal AnalitikaIzvor

Pajović je dodao da vjeruje da će pristupanje Crne Gore Alijansi biti jasna poruka za Zapadni Balkan, ali i šire, da vrata NATO-a ostaju otvorena za sve.

„Članstvo u NATO-u i EU za obje zemlje nema alternativu. To je put koji smo zacrtali i od kojeg i Crna Gora i Gruzija neće odustati. Naše mjesto jeste na zapadu, u zapadnim vrijednostima kojima stremimo. Uz sve prepreke koje ima država Crna Gora, i vi ovdje, želim da uputim snažnu poruku da odustajanja nema“, kazao je Pajović.

Usupašvili je čestitao Crnoj Gori poziv za članstvo u NATO-u i poručio da Gruzija podržava spoljno-političke ciljeve naše zemlje.

„Gruzija neće imati problem s tim da Crna Gora postane dio Alijanse i EU. Crna Gora i Gruzija imaju zajedničke ciljeve“, kazao je on.

Pajović je ocijenio da je to dug i težak proces.

“Ali ono sto je želja, volja i snaga, vjerujem svih građana Crne Gore i naroda Gruzije, jeste nepokolebljivost da će se doći do konačnog cilja”, kazao je predsjednik Skupštine.

On je zahvalio Gruziji za podršku.

“To vam država Crna Gora sasvim sigurno nikada neće zaboraviti i vjerujem da ćemo biti u prilici da vam vratimo i gostoprimstvo i podršku koju imamo ovih dana, na vašem putu ka NATO i evropskim integracijama”, kazao je Pajović.

Sagovornici su izrazili nadu da će predstojeći Samit u Varšavi poslati pozitivnu političku poruku Gruziji, zbog njihovog doprinosa evroatlantskoj bezbjednosti. (Portal RTCG)

Portal Analitika