Politika

Pajović-Kanerv: Skupština radi odgovorno i efikasno

Skupština Crne Gore radi efikasno i odgovorno ispunjava preuzete obaveze, kazao je predsjednik Parlamenta Darko Pajović na sastanku sa predsjednikom Parlamentarne skupštine OEBS-a Ilkom Kanervom u gruzijskoj prijestonici Tbilisiju.
Pajović-Kanerv: Skupština radi odgovorno i efikasno
Portal AnalitikaIzvor

"Pajović je informisao sagovonika o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, sa posebnim naglaskom na nedavno formiranu vladu izbornog povjerenja istakavši da je Crna Gora pokazala demokratsku zrelost da za stolom riješava političke izazove. Informišući o intenzivnom radu Skupštine Crne Gore, Pajović istakao da ga je stupanjem na dužnost predsjednika zatekao veliki broj pravnih akata, od kojih su mnogi vezani za naše evropske obaveze", saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine.

Pajović i Kanerv su ragovarali i o setu zakona koji su skupštinskoj proceduri, a koji bi trebali da doprinisu organizaciji fer i slobodnih izbora, kao i o formiranju  Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces i Odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbijednosti novinara i medijskih kuća.

Portal Analitika