Politika

Krivokapića i dalje voze i paze

Bivšeg predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića čuva pet policajaca, a na raspolaganju su mu dva službena automobila. Sadašnjem predsjedniku parlamenta Darku Pajoviću fali još jedan tjelohranitelj, pa da dođe "na isto" kao bivši šef najvišeg doma zakonodavne vlasti, pišu Dnevne novine.
Krivokapića i dalje voze i paze
Portal AnalitikaIzvor

Krivokapić je automobile i lično obezbjeđenje dobio kao štićena ličnost, s obzirom na to da do daljnjeg ima taj status, tako da sa strane propisa nije ništa sporno. Ono što upada u oko jeste da je i kao bivši dobro "pokriven" privilegijama, baš kao što je bio sve vrijeme njegovog predsjednikovanja parlamentom.

Tokom protekle četiri godine, Krivokapić je, podsjetimo, imao na raspolaganju 11 automobila, dok su ga čuvali 13 službenika policije.

Novom šefu parlamenta ostavio je pokvaren "audi" registarskih oznaka PG-CG-002, koji pripada predsjedniku parlamenta, čija je popravka koštala 12.000 eura.

Od ove sume novca četvoročlana porodica mogla bi pristojno da živi punu godinu. Ako je samo kvar koštao toliko, koliko je tek koštalo višegodišnje održavanje Rankovog konvoja od 11 automobila?

Da ne govorimo o salonima, foteljama, umjetničkim slikama... Novi predsjednik parlamenta je svojim prvim potezima pokazao da ima namjeru da uštedi gdje je to god izvodljivo, a da se ne naruši funkcionisanje parlamenta, pišu DN.

Samo činjenica da umjesto 11 na raspolaganju ima dva atuomobila, te da ga umjesto 13 čuvaju četiri službenika policije, da je na prvi službeni put išao ekonomskom klasom, pokazuje da je Pajović u uštedama krenuo prvo od sebe. (cdm/dnevne novine)

Portal Analitika