Politika

SDP: Vijeće za nacionalnu bezbjednost opstruira tužilaštvo

Vijeće za nacionalnu bezbjednost, pod direktnom kontrolom Mila Đukanovića, očigledno staje na prvu borbenu liniju opstrukcije državnog Tužilaštva, odnosno rušenja te ustavne institucije kao samostalnog organa i ključnog u jačanju vladavine prava, ocijenjeno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).
SDP: Vijeće za nacionalnu bezbjednost opstruira tužilaštvo
Portal AnalitikaIzvor

Funkcioner SDP-a, Ivan Vujović je kazao da je ta partija zabrinuta zbog informacija koje su se pojavile u javnosti da Vijeće za nacionalnu bezbjednost kao ključnu prepreku borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala vidi Državno tužilaštvo i Specijalnog državnog tužioca.

“Ukoliko je ta informacija tačna, a nema puno razloga da se sumnja u njenu vjerodostojnost, to će biti samo potvrda onoga što je SDP već najavio

- da je vrh Demokratske partije socijalista (DPS) u strahu od autonomnog i efikasnog rada Tužilaštva, krenuo u obračun sa ovom institucijom”, rekao je on.

Vujović je naglasio da nije čudno da DPS kreće u obračun sa institucijom koja privodi pravdi organizovane kriminalne grupe na čijem su čelu funkcioneri te partije.

“Novi tužilački tim je otkrio pipke visoke korupcije i kriminala u samom vrhu DPS-a pa je strah od daljih akcija Tužilaštva sasvim opravdan”, kaže se u saopštenju Vujovića.

SDP je, kaže on, svjestan da je suočavanje sa pravdom noćna mora pojedinaca i određenih struktura u DPS koji svojom finansijskom pohlepom i gramzivošću kompromituju državu Crnu Goru ali i mnoge časne ljude u samom DPS-u.

“SDP poziva svu slobodnu javnost i sve demokratske snage, kao i međunarodnu zajednicu da ne dozvole zarobljavanje i urušavanje još jedne institucije i njeno stavljanje pod direktnu kontrolu onih koji misle da su vlasnici Crne Gore”, kazao je Vujović.

Prema njegovim riječima, onaj koji je ujedinio funkcije predsjednika države, Skupštine i Vlade želi potpunu kontrolu svega u Crnoj Gori kako bi nastavio da krčmi narodnu imovinu bez straha od zakona i istinski autonomnih i slobodnih institucija.

Portal Analitika