Muzika

Milena Vučić želi na Eurosong: Spremna sam da pomjerim granice

Pjevačica Milena Vučić predočila je čelnicima Javnog servisa da želi nastup pod zastavom Crne Gore na Eurosongu 2017. u Ukrajini, a za Vikend novine priznaje da je, ukoliko dobije pozitivan odgovor, spremna za velike stvari s numerom na engleskom i zahtjevnom koreografijom.
Milena Vučić želi na Eurosong: Spremna sam da pomjerim granice
Portal AnalitikaIzvor

Hoćemo li treći put u istoriji pod zastavom Crne Gore na Eurosongu vidjeti damu, nakon Andree Demirović (Rusija, 2009) i Nine Žižić (duet s Who See klapom 2013, Švedska)? Na odgovor ćemo morati da sačekamo još neko vrijeme, ali za razliku od prethodnih godina, kada je odluka Javnog servisa o naimenovanju predstavnika dugo bila pod velom tajne, s prvim ljetnjim danima ove 2016. saznali smo da je Milena Vučić prvi pik za odlazak u Ukrajinu dogodine.

Generalni direktor Javnog servisa Rade Vojvodić nedavno je na sjednici Savjeta RTCG saopštio da je Vučić izrazila želju da predstavlja Crnu Goru na idućem Eurosongu i da će se na nekoj od narednih sjednica to pitanje aktuelizovati.

Tim povodom, Vikend novine kontaktirale su sa pjevačicom, a Vučić nam je potvrdila da želi debitantsko učešće na glamuroznoj muzičkoj manifestaciji, te je stoga RTCG-u jasno stavila do znanja plan.

"Sve ove godine gradila sam karijeru kvalitetnom muzikom, borila se da dobijem svoje mjesto pod suncem. Svi me znaju kao odličnog, energičnog izvođača, koji uvijek daje maksimum. Zaista želim da dobijem priliku da ponosno predstavljam svoju zemlju i opravdam povjerenje publi ke koja me podržava. Dugo sam stidljivo čekala, vjerujući da su mnogobrojne nagrade koje sam osvojila i pjesme dovoljne, ali potrebno je izboriti se za sebe da bi uspio. Ja se sada borim za ono što volim i što je moj životni poziv", objašnjava Vučić.

Loptica je sada u polju Javnog servisa, a Milena puna optimizma čeka odluku.

"U RTCG-u su izuzetno kvalitetni ljudi, koji znaju svoj posao i imaju viziju.

Nadam se da ćemo pronaći zajednički put, da se Crna Gora u Evropi kroz muziku predstavi u najboljem svijetlu, na obostrano zadovoljstvo", vjeruje Vučić, dodajući da je spremna za evrovizijske zahtjeve.

Imam viziju, ali djela govore više od riječi

"Ja sam uvijek bila spremna i uvijek ću biti spremna za velike stvari. Ili jesi ili nijesi. A djela govore više od riječi", samouvjereno će pjevačica.

Ukoliko RTCG Vučić povjeri nastup u Ukrajini, slušaćemo modernu numeru i vidjećemo dinamičnu koreografiju.

"Svakako da imam viziju kako bi moj nastup izgledao na Eurosongu. Spremna sam da pomjerim granice moćnom i brzom pjesmom na engleskom jeziku, kao i zahtjevnom koreografijom", poručuje pjevačica.

Iza Milene su dva studijska izdanja, aktuelni album objavljen je na internetu, do sada je ekranizovala pjesme "Gorim" i "Zovi svoje drugove", a na tome se neće zaustaviti.

"Srećna sam što su se te pjesme izdvojile sa internet izdanja mog drugog albuma, a promovisaću i ostale. Biće još noviteta kada sam ja u pitanju", zaključila je Vučić.

Ukoliko RTCG bude aplicirala za učešće na Eurosongu 2017, biće to osmi nastup Crne Gore na muzičkom takmičenju. Do sada smo uspjeli samo dva puta da dohvatimo finale učinili su to Sergej Ćetković i Nenad Knežević Knez. Ove godine boje Crne Gore u Švedskoj branio je Highway bend numerom "The Real Thing", a bio je to drugi nastup na engleskom jeziku u istoriji Crne Gore na Eurosongu, nakon Andree Demirović i "Just Get Out of My Life" 2009. godine.

 

Dnevne novine (foto: pulsonline)

 

Portal Analitika