Društvo

Borko Miladinović najbolji skakač sa mojkovačkog Kamenog mosta

Užičanin Borko Miladinović već drugu godinu zaredom pobjednik je skokova sa Kamenog mosta u rijeku Taru, koji se ovog ljeta održavaju po deveti put. Drugoplasirani je Rade Šćepanović iz Mojkovca, a treće mjesto osvojio je Danko Dangubić iz Konjica.
Borko Miladinović najbolji skakač sa mojkovačkog Kamenog mosta
Portal AnalitikaIzvor

Za “Kup Stari most 2016”, kako se naziva ovogodišnja smotra skakača, takmičilo se petnaest skakača iz regiona. Oni su se nadmetali u popularnoj i opasnoj disciplini skokova na glavu, poznatijoj kao “Lasta” i “Prelom” .

“Prezadovoljan sam pobjedom ali ne i svojim skokovima jer još uvijek nijesam bio spreman za ovakvu vrstu takmičenja. Nepovoljna okolnost za sve takmičare bio je nagli pad temperature nakon početka kiše. No, sve to je nadomijestila dobra organizacija i atmosfera na i oko skakaonice”, kazao je ovogodišnji pobjednik.

Dobar osjećaj sa svojim kolegama podijelio je i predstavnik grada domaćina Rade Šćepanović, koji je upravo zbog njih srećan osvojenim drugim mjestom u jakoj konkurenciji.

Danku Dangubiću to je osmo učešće na takmičenju u Mojkovcu, zašta su,kaže, najzaslužniji organizatori koji vode računa o svemu što je potrebno učesnicima kupa.

Zamjerke je uputio publici koje je, prema njegovom mišljenju, ove godine znatno manje nego ranije. Učesnike takmičenja i publiku u ime domaćina pozdravio je predsjednik Skupštine Mojkovac Slavenko Blažević.

Ovogodišnji kup podržali su Opština Mojkovac i podgrička kompanija Štrabag.

(RTCG)

Portal Analitika