Društvo

Startovao 17. džip reli „Montenegro trophy“

Sedamnaesti džip reli „Montenegro trophy“, koji je startovao danas, okupio je brojne učesnike iz raznih djelova Crne Gore, ali i svijeta. Gostima iz Rusije, Slovenije, Izraela i zemalja regiona nije bilo teško doći na par dana u Crnu Goru, jer, kako kažu, ovakva zabava to opravdava.
Startovao 17. džip reli „Montenegro trophy“
Portal AnalitikaIzvor

 „Ja volim reli, imam dzip i ovdje sam niz godina. Veoma sam zadovoljan organizacijom i svim ostalim. Svake godine se posjećuju nova mjesta i to je fantastično. Obično dolazim sa prijateljima, bio sam i sa sinom, takođe, ali ove godine sam sam“, kazao je Arnon iz Izraela koji je već četvrti put je na reliju.

A  Ismet Krcić, aktivni učesnik od 2009. godine, istakao je da je prošao svijet, ali da su crnogorske ljepote, koje se otkrivaju prilikom ovog relija, posebne.

 „Kad god mogu, ja učestvujem. Živio sam i radio 40 godina u Švajcarskoj i uvijek potenciram da treba učestvovati u ovakvim aktivnostima, doživjeti Crnu Goru, upoznati je. Zato sam ovdje i osjećam se izvanredno na džip reliju. Idem i sa Andrijevčanima, ali posebno mi je drago kada dođem u Nikšić, jer Nikšićani su izvanredni organizatori“, zadovoljno dodaje on.

Druženje, adrenalin i upoznavanje novih predjela su motivacija za učešće mlađih takmičara. Takav je slučaj i sa Filipom Milićem koji je prvi put na Džip reliju.

„Prvenstveno sam ovdje da vidim neke djelove Crne Gore za koje do sada nijesam ni znao, a i zbog druženja, naravno. Očekujem mnogo novih poznanstava“, kazao je Filip jedva iščekujući svoj prvi polazak na reliju.

Učesnike je pozdravila predsjednica skupštine Opštine Nikšić, Sonja Nikčević i poželjela im još jednu uspiješnu manifestaciju.

„Ovom prilikom želim da podsjetim i na ne slučajno odabranu destinaciju Crne Gore i Nikšića za promo snimanje najnovijeg terenca iz porodice Jaguar vozila. Sigurna sam da su brižljivo istražujući prostore saznali za već prepoznatljiv „Montenegro trophy“ dzip reli i odlučili, vođeni i tim saznanjem da baš ovdje snime promociju svog prvjenca u kategoriji terenaca“, naglasila je ona dodajući da očekuje da se narednih godina Jaguarovi terenci pridruže vožnji u okviru već tradicionalnog Džip relija.

A Džip reli je otvorio Marko Petričevič iz Ministarsva turizma.

„Čast mi je da otvorim jedan ovakav događaj koji na najbolji način promoviše sjever naše zemlje. Mi na primorju kažemo „Mirno more“, ovdje želim „Dobar put“, kazao je on.

Željko Labudović, iz organizacionog odbora, istakao je da je, sa obzirom na situaciju, zadovoljan brojem učesnika, kao i da reli i dalje opravdava značaj, postojanje, i da dalje realizuje prvobitnu zamisao, a to je da promoviše prirodne ljepote Crne Gore.

„Ljetnjih relija smo imali 16 do sad, 11 jesenjih i jedan zimski  i to je prilično impresivna brojka za ovoliko godina koliko radimo. Jedne godine smo izlazili u Bosnu i Hercegovinu, jedne godine u Albaniju i imali smo jedan izlazak u Srbiji. Imamo između 30-40 posada koje, inače, svake godine imamo. Ove godine imamo nešto više od 30 posada i oko 100 učesnika tako da je to jedna skroz fina ekipa“, objasnio je Labudović i pozvao sve sugrađane, a i ostale da se pridruže i na seprembarskom reliju, a i na ovom ljetnjem sledeće godine.

Zahtjevna, ali inspirativna trasa planirana za prvi dan je Nikšić-Krnovo-Lola-Semolj-Krnja Jela-Sinjajevina-Gornje Lipovo-Mojkovac-Ribarevine-Lozna-Lađevac i Rožaje, dok je za drugi dan planiran obilazak na ruti Rožaje-Valotiče selo-Hajla,Grope i Vrelo Ibra. (Onogost)

Portal Analitika