Politika

Danas premijerski sat

Crnogorski premijer Milo Đukanović odgovaraće u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
Danas premijerski sat
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Poslanik Demokratske partije socijalista, Branko Čavor pitaće Đukanovića koje mjere preduzima Vlada u cilju povećanja konkurentnosti na lokalnom nivou.

Poslanik Demokratkog fronta, Andrija Mandić pitaće Đukanovića kako će se ponašati Vlada izbornog povjerenja nakon što je Velika Britanija odlučila na napusti Evropsku uniju.

U ime poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije, poslanik Radosav Nišavić pitaće premijera kakvi su rezultati u oblasti zdravstva i zdravstvene zaštite Crne Gore, deset godina nakon obnove nezavisnosti.

Poslanik Bošnjačke stranke, Suljo Mustafić pitaće Đukanovića šta će Vlada u okviru svojih ingerencija uraditi u cilju zaustavljanja distribucije izdanja Rječnika crnogorskog književnog i narodnog jezika.

Mustafić je ocijenio da su u Rječniku napravljeni ozbiljni propusti u oblasti jezičke nauke a da je u nekim svojim odrednicama grubo uvrijedilo nacionalna i vjerska osjećanja značajnog broja građana Crne Gore.

Poslanika Socijaldemokratske partije, Ranka Krivokapića interesuje na kojim činjenicama Đukanović temelji ocjenu da Crna Gora može da stane rame uz rame sa Monte Karlom ili San Tropeom.

Nezavisni poslanik Dritan Abazović pitaće Đukanovića zašto Vlada "skriva od javnosti brojna dokumenta koja bi morala biti javna, a koja se, kako navodi, pretežno tiču raspodjele stanova funkcionerima privatizacionih ugovora i rasprodaje državnih resursa i državne imovine".

U ime poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore, poslanica Azra Jasavić pitaće premijera šta Vlada radi i šta će raditi na poboljšanju statusa dijaspore u zemljama u kojima oni žive.

Nezavisni poslanik, Mladen Bojanić pitaće Đukanovića zbog čega izostaje Vladina reakcija na zloupotrebu državnih resursa u partijske svrhe u vezi sa plaćanjem skupova Socijaldemokrata u hotelu Ramada.

U ime kluba manjinskih stranaka Ljerka Dragičević iz Hrvatske građanske inicijative pitaće premijera šta je postignuto i koliki je napredak Crne Gore u oblasti ribarstva u okviru pregovaračkog procesa sa Evropskom unijim i kada se može očekivati otvaranje pregovora u Poglavlju 13.

Posebna sjednica crnogorskog parlamenta počeće u 12 sati.

Mina 

Portal Analitika