Abiznis

KOSTIĆ: Izlazak CG iz krize opredijeliće ekonomske mjere

Izlazak Crne Gore iz krize umnogome će opredijeliti ekonomske mjere koje budu donijete u narednom periodu, ocijenio je ekonomski analitičar, Vasilije Kostić.
KOSTIĆ: Izlazak CG iz krize opredijeliće ekonomske mjere
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Mjere koje budemo donijeli u društveno ekonomskoj sferi, prije svega ekonomske, pa i političke, umnogome će opredijeliti izlazak iz krize", kazao je Kostić za Radio Televiziju Crne Gore.

On smatra da će kriza proći onda kada je budemo prestali percipirati kao krizu i kada je doživimo kao šansu i mogućnost da se stvari unaprijede i poprave.

"Velikoj većini nije jasno da pozitivan ishod nije i nužan ishod. Naša sjutrašnjica će zavisiti od onoga što budemo uradili danas. U globalizovano ekonomiji mnogo stvari ne zavisi od vas nego ste samo u situaciji da se prilagođavate. Oni koji to rade dobro oni su i uspješni", rekao je Kostić.

Predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Aleksandar Damjanović, kazao je da nikada nije bio jeftiniji novac na tržištu, a da Crna Gora do njega ne može da dođe.

"Nikada veća dostupnost investicija, a Crna Gora veoma teško dolazi do njih. Nikada liberalnija ekonomska dešavanja u regionu i šire, a Crna Gora nije spremna da iskoristi svoju poziciju", kazao je Damjanović.

On je zaključio da je kriza samo izgovor za nesprovođenje radikalnih mjera ekonomske politike.

RTCG

Portal Analitika