Region

Povratak otpisanih i Gore biti neće u trci na lokalnim izborima

Na osnovu izvještaja o izvršenim provjerama, Centralna izborna komisija BiH ovjerila je prijave za učešće na Lokalnim izborima 2016. godine za 107 koalicija i 309 listi nezavisnih kandidata. Među njima su i Povratak otpisanih, Nezavisna lista Gore biti neće - Foča, Srpska u sigurne ruke, te Zavičajni socijaldemokrati - Mile Marčeta, piše Klix.ba.
Povratak otpisanih i Gore biti neće u trci na lokalnim izborima
Portal AnalitikaIzvor

Pored ovih koalicija, za pomenute lokalne izbore prijavila se i Nezavisna lista Jedan, Stranka Spasa - RS, Izvor i Goran Đorđić - Gradiška mora naprijed.

Tu je i koalicija Radikalno za narod SRS RSSRS Snaga naroda, Srpska radikalna stranka „9. januar“ i koalicija Za Banje - Za opstojnost Domaljevca, Grebenice, Bazika i Brvanika (nazivi naseljenih mjesta u opštini Domaljevac-Šamac).

Na lokalnim izborima u BiH učestvovaće i Snaga naroda, Reformska stranka i Koalicija za Pougarje (Pougarje je naziv za skup 18 sela naseljenih Hrvatima, koja se nalaze na lijevoj obali rijeke Ugar) koju čine HSS Stjepan Radić i HSP BiH.

Portal podsjeća da je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine ovjerila 107 političkih stranaka, 309 nezavisnih kandidata, 52 kandidata predstavnika nacionalnih manjina u ime 52 grupe građana i šest kandidata predstavnika nacionalnih manjina u ime šest udruženja građana.

Izvor i foto: Klix.ba/Er.M.

Portal Analitika