Društvo

Bošković uručio priznanja za najaktivniji učenički parlament

Ministar prosvjete Predrag Bošković uručio je danas godine u prostorijama Ministarstva prosvjete priznanja predstavnicima učeničkih parlamenata koji su pobijedili na Takmičenju za najaktivniji učenički parlament. Ministarstvo je za najbolje obezbijedilo i vrijedne nagrade. Na svečanosti je pored ministra Boškovića govorio predsjednik Unije srednjoškolaca Crne Gore Jovan Bojović.
Bošković uručio priznanja za najaktivniji učenički parlament
Portal AnalitikaIzvor

Bošković je čestitao pobjednicima i rekao da su vannastavne aktivnosti i mobilnost učenika i studenata od velike važnosti za podizanje kvaliteta učeničkog i studentskog standarda, kao i da organizacija srednjoškolaca mora biti na značajnom nivou.

On je rekao da se u saradnji sa Unijom srednjoškolaca u prethodnoj godini odvijao veliki broj aktivnosti među kojima je i Takmičenje za najbolji učenički parlament i najavio da će se sa ovim aktivnostima nastaviti i ubuduće. Bošković je istakao da će vrata Ministarstva biti uvijek otvorena za konstruktivne ideje srednjoškolaca.

Predsjednik Unije srednjoškolaca Crne Gore Jovan Bojović zahvalio je srednjoškolcima na učešću u Takmičenju i čestitao pobjednicima. On je rekao da je Unija u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i školama pokrenula osnivanje i osnaživanje učeničkih parlamenata koji su u oko 200 aktivnosti u prethodnoj godini doprinijeli sveukupnoj koristi društva. Ovo takmičenje ima za cilj da doprinese aktivizmu srednjoškolaca i da pokaže koliko su oni važna karika u društvu.

Na Takmičenje koje su organizovali Ministarstvo prosvjete i Unija srednjoškolaca Crne Gore prijavilo se 27 škola, koje su od septembra 2015. do maja 2016. godine realizovale brojne aktivnosti. Na ovom takmičenju najbolji su bili učenički parlamenti: JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Nikšić, sa 108 bodova – prvo mjesto, JU Srednja mješovita škola "Bratstvo-jedinstvo" Ulcinj, sa 93 boda – drugo mjesto, JU SMŠ "17. septembar" Žabljak, sa 91 bodom – treće mjesto i JU Srednja stručna škola Cetinje, sa 91 bodom – treće mjesto.

Ministarstvo prosvjete je za najaktivnije parlamente obezbijedilo vrijedne nagrade: za prvo mjesto računar, za drugo mjesto projektor i platna, a za treće mjesto multifunkcionalne uređaje.  

Portal Analitika