Sci/Tech

Digitalizuj.me predavanje - Bendžamin Perks, šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru

NVO Digitalizuj.me, u saradnji sa Nikšićkim pivom, organizuje 42. po redu Digitalizuj.me događaj, pod naslovom „Šta kaže nauka o siromaštvu, nasilju i iskustvima isključenosti iz društva tokom djetinjstva i kako nam inovacije mogu pomoći u bavljenju ovim problemima?“. Predavač je Bendžamin Perks, šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru i viši stručni saradnik (Senior Fellow) Jubilej centra Univerziteta u Birmingemu. Besplatan događaj će se održati u Podgorici, u prostorijama kompanije doMEn (Vojvode Maša Đurovića 3/1, City kvart), u srijedu, 25. maja, sa početkom u 19h.
Digitalizuj.me predavanje - Bendžamin Perks, šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Bendžamin Perks je diplomata koji se bavi ljudskim pravima i koji je radio za UNICEF u Gruziji, Indiji, Afganistanu, Albaniji i Kosovu. Trenutno je šef predstavnistva UNICEF-a za Crnu Goru. Takođe je i viši stručni saradnik Jubilej centra Univerziteta u Birmingemu (Jubilee Centre at the University of Birmingham), svjetskog “think-tanka” (trusta mozgova, istraživačkog centra) koji se bavi promocijom socijalnog i emotivnog razvoja djeteta u okviru reforme obrazovnih sistema. Perks povremeno služi na Fakultetu Ujedinjenih nacija (United Nations Staff College) u Torinu, gdje podržava izučavanje ljudskih prava. Na  postdiplomskim studijama o obrazovanju na Harvardu (Harvard Graduate School of Education) završio je program o liderstvu u reformi u sektoru obrazovanja, a magistrirao je međunarodne odnose na Kent univerzitetu (University of Kent) i diplomirao je istoriju i politiku na Univerzitetu  Hertfordšir (University of Hertfordshire). Perks je pasionirani biciklista, a navija za fudbalski klub Totenhem Hotspur (Tottenham Hostpur Football Club) i Londonski Irski ragbi klub (London Irish Rugby Union Club).

Kao i svi Digitalizuj.me događaji, i ovaj događaj je besplatan, ali je broj mjesta ograničen, pa je potrebno prijaviti učešće popunjavanjem formulara koji se može naći na veb sajtu www.digitalizuj.me.

NVO Digitalizuj.me je digitalna zajednica koja nastoji da pomogne građanima Crne Gore da razumiju i iskoriste uzbudljive nove šanse za društvene promjene i biznis u digitalnom okruženju upotrebom društvenih medija i inovativnih poslovnih modela. Digitalizuj.me svakog mjeseca organizuje predavanja inspirativnih i strastvenih govornika iz čitavog regiona. Inovativni preduzetnici, uticajni umovi i pasionirani aktivisti govore o temama kao što su liderstvo, inovacije, urbani razvoj, upravljanje promjenama, društveni mediji, startap kompanije, zaštita životne sredine...

Portal Analitika