Zabava

Lični predmeti Merilin Monro kreću na put oko svijeta

Lični predmeti Merilin Monro poput torbice, pisma profesoru Liju Strasbergu, čekovne knjižice, dijamantnog i platinastog sata kreću na put oko svijeta sljedeće nedjelje prije istorijske aukcije u novembru.
Lični predmeti Merilin Monro kreću na put oko svijeta
Portal AnalitikaIzvor
"To je jedna od najvažnijih aukcija ikada organizovanih o Merilin Monro. Ta nam kolekcija pruža jedan od najintimnijih uvida u život filmske legende", prokomentarisao je Martin Nolan, glavni direktor aukcijske kuće Julien's Auctions. 
Radi se o "najširoj kolekciji različitih predmeta koji su pripadali slavnoj glumici, ikad ponuđenih na prodaju", piše u saopštenju aukcijske kuće.
Tu su njeni crteži olovkom, računi za vožnju taksijem, čekovna knjižica s detaljnim uvidom u njene troškove 1962. te njena privatna pisma koja je pisala svom psihijatru dr. Ralfu Grinsonu, koji ju je liječio dok je bila u klinici. Ti će predmeti biti izloženi od srijede u Londonu na mjesec dana, a potom će provesti mjesec dana u Irskoj i putovati na parobrodu "Queen Mary 2". 
Na aukciji će se naći u Los Anđelesu 19. i 20. novembra, istovremeno kad i niz drugih predmeta i odjeće koje je glumica nosila na filmu.
(Fena)
Portal Analitika