Društvo

Prihvatili prijedlog LP: Odbor će saslušati čelnike MUP-a i ACV

Liberalna partija preko poslanika Andrije Popovića zahtijevala je kontrolno saslušanje čelnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Agencije za civilno vazduhoplovstvo pred skupštinskim Odborom za zdravstvo, rad i socijalno staranje, što je danas na ovom tijelu i prihvaćeno.
Prihvatili prijedlog LP: Odbor će saslušati čelnike MUP-a i ACV
Portal AnalitikaIzvor

Odbor će danas uputiti dopise čelnicima Minisarsta untrašnjih poslova, Agencije za civilno vazduhoplovstvo, Kliničkog centra Crne Gore, Ministarstva zdravlja i rukovodiocima helikopterske jedinice, da se u roku od 8 dana izjasne o nastaloj, konfuznoj, situaciji. Ukoliko predstavnici ovih organa ne uspiju da obrazalože Odboru i javnosti problem upotrebe helikoptera u medicinske svrhe, Odbor će ih pozvati na kontrolno saslušanje.

Prema ranije saopštenim stavovima MUP-a i ACV, zakonska regulativa Crne Gore onemogućava državnom organu da pruža takvu vrstu medicinske pomoći građanima uz pomoć helikoptera.

Premda su oni, ipak, iskazali razumijevanje kakve posljedice ovakvo tumačenje može imati po zdravlje i živote građana, želimo da pred javnošću i poslanicima takve stavove detaljno obrazlože. Ukoliko je neophodno, moguće je i mijenjati zakonsku regulativu koja treba da služi u najboljem interesu građanima, a ne birokratskim procedurama.

Važno je podsjetiti koliko je života građana u najtežim okolnostima do sada uspjela da sačuva upotreba helikoptera u cilju medicinske zaštite građana. Takav doprinos nemjerljiv je i nedopustivo je ukidanje ovog sredstva građanima i građankama.

Portal Analitika