Društvo

Usvojen predlog LP: Produžava se studiranje po starom

Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, prihvatio je predlog Liberalne partije (LP) da se studentima koji studiraju po starom sistemu produži rok za završetak studija do kraja studijske 2016./2017. godine.
Usvojen predlog LP: Produžava se studiranje po starom
Portal AnalitikaIzvor

Odbor je, kako se navodi, na inicijativu poslanika LP, Andrije Popovića, jednoglasno prihvatio da on bude prelagač izmjena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju.

“Izmjene koje su liberali predložili, a na zahtjev studenata, predviđaju produženje roka za završetak studija po starom sistemu do kraja studijske 2016./2017. godine. Studenti koji su upisali studije po starom sistemu, imaće pravo da ih završe u skladu sa nastavnim planom i programom koji je važio u trenutku njihovog upisa na prvu godinu studija”, kaže se u saopštenju LP.

U toj stranci smatraju da je ovakvo rješenje, koje će Odbor predložiti na usvajanje Skupštini, od velike važnosti za značajan broj studenata koji zbog porodične, finansijske ili neke druge objektivne situacije nijesu uspjeli da dovrše studije upisane po starom sistemu, a koji bi bez ovakvog rješenja izgubili trud i uspjeh postignut u prijethodnim godinama.

“Liberali su uvjereni da će, kao i na Odboru za prosvjetu, prijedlog naići na potpunu podršku poslanika na sjednici Skupštine Crne Gore, vjerujući da su studenti najmanje krivi za nekoherentnost sistema visokog obrazovanja i da se svima koji to žele mora omogućiti edukacija i obrazovanje”, kaže se u saopštenju.

Portal Analitika