Politika

OO DPS Nikšić: Prikupljena pomoć socijalno ugroženim porodicama

Povodom 8. maja, Svjetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, Savjet mladih DPS-a Nikšić i Ženska alijansa DPS-a Nikšić organizovali su akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene kategorije stanovništva u gradu.
OO DPS Nikšić: Prikupljena pomoć socijalno ugroženim porodicama
Portal AnalitikaIzvor

“Cilj akcije je pomoć socijalno ugroženim porodicama, kao i razvijanje svijesti o potrebi da se pomogne onima kojima je ta pomoć najneophodnija. Ovakve i slične akcije takođe imaju za cilj podsticanje humanosti i solidarnosti kao temeljnih vrijednosti svakog odgovornog društva i zajednice”, navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu da  ovaj datum ujedno predstavlja početak Nedjelje Crvenog krsta koja ove godine nosi naziv „Svuda za svakoga“, Savjet mladih i Ženska alijansa DPS-a Nikšić su odlučili da pokrenu akciju prikupljanja donacija u vidu polovne odjeće i sredstava za higijenu.

“Nakon dvonedjeljne akcije u kojoj su učešće uzeli aktivisti Savjeta mladih i članice Ženske alijanse DPS-a Nikšić, prikupljena je značajna donacija, koja je predata Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Nikšić”, zaključeno je u saopštenju.

Portal Analitika