Fudbal

Valensija pokorila Barselonu, zakuvalo se u Primeri!

Fudbaleri Valensije savladali su Barselonu 2:1 u gostima i produbili krizu aktuelnog prvaka Španije.
Valensija pokorila Barselonu, zakuvalo se u Primeri!
Portal AnalitikaIzvor

Barselona je izgubila u posljednjem meču 33. kola španske Primere što je njen treći uzastopni neuspjeh i četvrti meč u nizu u kojem nije pobijedila.

Poslije katastrofalne serije i ispadanja iz Lige šampiona, ekipa Luisa Enrikea doživjela je novi težak udarac čime je dovela u pitanje titulu koja je morala da bude osvojena.

Prije dvadesetak dana Katalonci su imali 10 bodova više od Atletika i 12 više od Reala, a sada ima isti broj bodova kao ’Jorgandžije’ i jedan više od ’Kraljevskog kluba’. Jedino što je pozitivno za ’Blaugranu’ jeste što ima bolji međusobni skor sa oba najveća rivala i zbog toga je i dalje na čelu tabele. 

Igrao se 26. minut kada je Ivan Rakitić postigao autogol tako što je poslije jednog centaršuta zakačio loptu, promijenio joj pravac i poslao u mrežu. Santi Mina je u prvom minutu sudijske nadoknade povisio na 2:0.

Napadala je Barselona u nastavku utakmice, silne šanse promašio je Nejmar, Luis Suarez se “milion“ puta našao u ofsajdu, a na kraju nije domaćinu pomogao ni 500. gol Lionela Mesija u karijeri.

Do kraja takmičenja u Primeri ostalo je još pet kola, Barselona i Atletiko dijele prvo mjesto sa po 76 bodova, a jedan manje ima Real.

Portal Analitika