Abiznis

Crnogorski profesionalni ribari u posjeti Italiji

Grupa crnogorskih profesionalnih ribara koji se bave malim obalnim ribolovom otputovala je danas u studijsku posjetu u Napulj.
Crnogorski profesionalni ribari u posjeti Italiji
Portal AnalitikaIzvor

Oni su otputovali uz podršku Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva poljoprivrede Italije.

„Studijska posjeta predviđena je u periodu od 17-20 aprila. Osnovni cilj posjete je upoznavanje sa načinom obavljanja ove djelatnosti u Italiji. Očekivanja su da kroz razmjenu iskustava i znanja crnogorski profesionalni ribari unaprijede svoju djelatnost i ostvare kontakte sa italijanskim kolegama za dalju saradnju“, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

U crnogorskoj delegaciji su, kako se navodi, i predstavnici Instituta za biologiju mora iz Kotora.

Centralni događaj studijske posjete je konferencija na temu „Ribolov sitne plave ribe“ na kojoj će učestvovati profesionalni ribari, predstavnici naučnih institucija i administracije dvije zemlje.

„Učesnici će imati priliku da se upoznaju i prodiskutuju o važnim pitanjima kao što su donošenje mjera upravljanja resursima sitne plave ribe Jadranskog mora, standardi Evropske unije vezani za sljedljivost i obilježavanja proizvoda ribarstva, kao i tržišne zahtjeve za sitnu plavu ribu“, kaže se u saopštenju.

Konferenciji će prisustvovati visoki predstavnici ministarstava poljoprivrede Crne Gore i Italije, zaduženi za oblast ribarstva.

U ime Crne Gore, učestvovaće generalni direktor Direktorata za poljoprivredu i ribarstvo Danijela Stolica.

Izvor: Mina business

Portal Analitika