Fudbal

Uzbudljivo u ''vječitom derbiju'', remi Zvezde i Partizana

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizan odigrali su neriješeno 1:1 (0:0) u 151. vječitom derbiju u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije.
Uzbudljivo u ''vječitom derbiju'', remi Zvezde i Partizana
Portal AnalitikaIzvor

Crveno-bijeli su poveli u 85. minutu izvanrednim udarcem Sikimića, a u 94. minutu Everton je donio bod Partizanu poslije velikog kiksa golmana Zvezde Damira Kahrimana. Bio to je treći međusobni duel dva najveća srpska kluba ove sezone, a Zvezda je dobila oba prethodna – 3:1 i 2:1.

Inače, navijači Crvene zvezde i Partizana sukobili su se na istočnoj tribini stadiona "Rajko Mitić" na 151. derbiju, poslije čega je policija spriječila veći incident. Pristalice dva tima su prije kraja prvog poluvremena gađali stolicama, poslije čega je policija napravila tampon zonu i smirila tenzije.

Sukob se prenio i na sjevernu tribinu, gdje su navijači crveno-bijelih pripadnike policije sasuli bakljama i topovskim udarima, koji su stajali u dijelu ka istoku. Nakon toga policija je potisnula i napravila još jedan prazan prostor između sjeverne i istočne tribine. 

Plej-of Superlige, prvo kolo:

Crvena zvezda – Partizan 0:0

Zvezda: Kahriman - Cvetković, Luković, Rendulić, Ibanjez - Le Talek, Donald - Katai, Grujić (Plavšić 56), Srnić (Ristić 78) - Vijeira (Sikimić 53).

Partizan: Šaranov - Bandalovski, Gogua, Jovanović, Bogosavac - Everton, Brašanac, Kosović - Mihajlović, Stevanović (Vlahović 83) - S. Ilić (Božinov 74).

sukobderbi160416
Portal Analitika