Abiznis

CAREER WAYS: 70 firmi ponudiće oko 1.200 poslova

Najveći crnogorski sajam poslova i praksi - Career Ways prilika je za stvaranje kvalitetne veze imeđu ljudi koji traže posao, ili žele da promijene postojeći, sa kompanijama koje žele kvalitetan kadar, poručio je rukovodilac projekta CRBC Dani Karijere, Vedran Roćenović.
CAREER WAYS: 70 firmi ponudiće oko 1.200 poslova
Portal AnalitikaIzvor

Sajam Career Ways, na kojem će učestvovati više od 70 poslodavaca koji će ponuditi oko 1,2 hiljade prilika za posao, praksu ili sezonski posao, otvoren je danas u The Capital Plaza centru.

Roćenović je kazao da su se organizatori 13. Career Ways-a potrudili da dovedu što veći broj kompanija, nacionalnih i internacionalnih, koje će ponuditi veliki broj radnih mjesta.

„Više od 1,2 hiljade radnih mjesta će danas biti ponuđeno. Uz to državna uprava je omogućila kroz organe državne uprave prakse za studente crnogorskih fakulteta. Na kraju dana ćemo sumirati utiske, i za mjesec sumirati rezultate 13. Career Ways-a“, naveo je Roćenović.

On je rekao da je cilj organizatora sajma da naprave što kvalitetniju vezu sa ljudima koji traže posao ili žele da promijene postojeći, kao i sa kompanijama koje su u potrazi za kvalitetnim kadrom.

„Naša želja je da kroz Career Ways i kroz aktivnosti koje već deset godina radimo, napravimo tu vezu što kvalitetnijom. Career Ways definitivno jeste prilika za stvaranje kvalitetne veze između ponude i tražnje za radnom snagom u Crnoj Gori na jednom mjestu“, istakao je Roćenović.

Predsjednik AIESEC Crna Gora, Miloš Šćepanović, ocijenio je da je Career Ways najveći sajam zapošljavanja u Crnoj Gori.

„Pozivamo sve mlade i sve koji žele da pronađu posao da se danas do 18 sati nađu u The Capital Plazi, pripreme svoju biografijui prijave se za jednu od 1,2 hiljade pozicija koje su danas ovdje na sajmu“, kazao je Šćepanović.

On smatra da mladi često sumnjaju da li u Crnoj Gori mogu da izgrade svoju karijeru. „Ono što smo bi pokazali kroz Youth to Business forum, Telenor Business Workshop i danas kroz ovakav događaj jeste da u Crnoj Gori uz rad na sebi možete da napravite uspješnu karijeru“, rekao je Šćepanović. (Mina BUSINESS, Foto: Portal RTCG)

Portal Analitika