Abiznis

Sekulić: Od frekvencija za mobilnu telefoniju 50 miliona eura

Izvršni direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP), Zoran Sekulić, kazao je da će do početka avgusta biti dodijeljene sve frekvencije za mobilnu telefoniju, te da će Crna Gora od toga imati prihode u jednokratnoj naknadi od oko 50 miliona eura.
Sekulić: Od frekvencija za mobilnu telefoniju 50 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Sekulić je na današnjem okruglom stolu o dodjeli frekvencija za mobilnu telefoniju za narednih 15 godina, koji je održan u Podgorici, rekao da EKIP već duže vrijeme sprovodi aktivnosti u vezi sa dodjelom radio-frekvencijskog sprektra.

„Naime, početkom 2017. godine ističu odobrenja za korišćenje radio-frekvencijskih opsega svih operatora i to je dobra mogućnost da se u jednom postupku sprovedu sve aktivnosti, kako bi postojeći operatori nastavili sa korišćenjem njima već dodijeljenih frekvencijskih opsega, te da bi eventualno na tržište Crne Gore ušao novi operator“, istakao je on.

Sekulić je kazao da je na današnjem okruglom stolu predmet rasprave bio informativni dokument, na koji su operatori već duže vrijeme mogli da daju primjedbe i sugestije.

Agencija je morala da odgovori na sva ta pitanja i primjedbe, tako da smo danas razgovarali o tome. Operatori su, nakon što smo razmotirli njihova pitanja i u dobrom dijelu sugestija im izašli u susret, izrazili zadovoljstvo. Konstatacije stručnih službi Agencije i operatora govore u prilog tome da će ova procedura da se obavi na zadovoljavajući način, odnosno da će do početka avgusta sve biti završeno“, poručio je direktor EKIP-a

Portal Analitika