Kultura

Izložba Milutina Obradovića 22. aprila u Beogradu

Poslije uspjeha u Novom Sadu, izložba crnogorskog akademskog slikara Milutina Obradovića “Dodir za ljubav” biće otvorena i u Beogradu. Svečano otvaranje izložbe održaće se 22. aprila u 19:30 u galeriji “Singidunum”. Izložbu će otvoriti književnik Miloje Popović Kavaja.
Izložba Milutina Obradovića 22. aprila u Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

“Milutin Obradović je prije svega umjetnik uzbudljivog likovnog izraza. Njegova platna u svojoj prirodi nose nešto strašno i eruptivno i oslikavaju jedan eksplozivan karakter okrenut iskonskoj energiji života. U susretu sa njegovim platnima primijetićete da vas je napao kolorit i bićete nemoćni da primite toliku bojenu silu”, rekla je magistar slikarstva, Aleksandra Popović.

Milorad Stanoje Sirajski je Obradovićevo djelo opisao kao svijet koji je sam sebi dovoljan i sam sebi stvaran. 

“Svijet koji ništi estetsku distancu između onog ko vidi i onog ko zna. Očigledno je da Obradović ovo ima  rođenjem i slikarstvo donosi maestralno i eruptivno”, rekao je Sirajski.

Obradović pripada grupi talentovanih slikara Crne Gore. Tema na njegovim slikama je portert konja koju on lirično i likovno majstorski prenosi u najčistija emotivna stanja gde dominira originalna igra bogatog kolorita i simbola, prenose srpski mediji.

Iako mlad, skrenuo je na sebe pažnju svjetske javnosti, o čemu svjedoči pisanje “Wall Street” magazina koji je 2015. nadahnuto i sa puno senzibiliteta pisao o ovom umjetniku. Njegova umjetnička djela su privukla pažnju i popularnog sajta “TheArtbo” koji je objavio tekst o njemu početkom ove godine. Veliki uspjeh postigao je 2015. na festivalu “Budva grad teatar”. Izložba slika bila je održana u finalnoj večeri festivala.

 

Portal Analitika