Fudbal

LE: Spektakl na Enfildu, Vukčević u Ljvovu

Liverpul nakon prve utakmice sa Borusijom ima lijepu priliku da se plasira u polufinale Lige Evrope, a Jirgen Klop šansu da izbaci svoj bivši klub i napravi novi korak ka svom prvom trofeju na ,,Enfildu“.
LE: Spektakl na Enfildu, Vukčević u Ljvovu
Portal AnalitikaIzvor

,,Redsi“ su u Dortmundu mogli i do pobjede, mada ni 1:1 nije loš rezultat. I tradicija je na njihovoj strani, nikada na svom terenu nijesu poraženi od njemačkog kluba (deset pobjeda i tri poraza).

- Ovo su trenuci kada trener ne smije da napravi grešku. Ne znam kako u Borusiji razmišljaju, ali mi imamo veliku šansu za veliki rezultat. Imamo dovoljno kvaliteta da prođemo u polufinale, a uz to ćemo morati da budemo veoma hrabri - izjavio je Klop.

,,Milionerima“ će za prolazak dalje najvjerovatnije trebati pobjeda, iako im je dovoljno da dođu i do 2:2, 3:3...

- Uzbudljivo je biti ovdje, osjećam se kao klinac. Sa druge strane, igrači su veoma smireni. Svi znaju za ,,Kop“, istoriju, sve legende koje su igrale ovdje. Ali, to se neće brojati kada počne utakmica. Došli smo da napadnemo i pobijedimo Liverpul, usput i da uživamo u utakmici - kazao je Tomas Tuhel, trener Borusije.

Šahtjor na svom terenu u Ljvovu dočekuje Bragu, koju je prije sedam dana u Portugalu savladao (2:1). Timu našeg Nikole Điđa Vukčevića trebaće mnogo bolja partija ukoliko želi da dođe do senzacije.

Raspored

21.05 - Liverpul - Borusija (prvi meč 1:1)

21.05 - Sevilja - Atletik B. (2:1)

21.05 - Šahtjor - Braga (2:1)

21.05 - Sparta - Viljareal (1:2)

Portal Analitika