Fudbal

SIMEONE: Mi smo grupa poštenih radnika

Poslije trijumfa nad Barselonom u četvrtfinalu Lige šampiona, trener Atletika Dijego Simeone bio je ponosan, ali ne samo zbog plasmana u polufinale.
SIMEONE: Mi smo grupa poštenih radnika
Portal AnalitikaIzvor

“Postoji vrlina u ovom timu, nešto što smo stvorili za četiri i po godine rada. Srećan sam zbog ovih igrača – ne govorim samo o polufinalu, važnije je od toga. Sve je manje pravih vrijednosti u društvu, ali mi smo grupa poštenih radnika koji mogu da pobjede ili izgube“, kazao je Simeone.

Atletiko je u revanšu na Visente Kalderonu pobijedio Barselonu sa 2:0 i prošao je dalje poslije 1:2 u Kataloniji. 

“Pobijedili smo u đavolski teškoj utakmici, ali veoma lijepoj. Nikada nijesmo prestali da vjerujemo, znali smo šta treba da uradimo. Prvo poluvrijeme igralo se više po našim uslovima, drugo po njihovima – oni imaju pojedince koji su mogli da prelome, ali mi smo ostali jaki“, rekao je argentinski stručnjak i dodao: 

“Postoje trenuci koji se nikada neće vratiti. Oni su jedinstveni u fudbalu. Vidjeli smo mnogo djece na putu do stadiona, oni su vjerovali u nas. Ovo je bio poseban dan“. 

Osim Atletika, u polufinalu su još Real, Bajern i Mančester siti. 

“Sada razmišljam jedino o Granadi. Siti ima enormnu finansijsku moć, sjajne igrače, a istorija Reala i Bajerna... Sve su to veliki timovi“, zaključio je Simeone.

Portal Analitika