Abiznis

Udružili se priređivači igara na sreću iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Rumunije

Privredna društva u oblasti igara na sreću: „VEZUV“ doo (Podgorica Crna Gora), „HATTRICK - PSK“ doo (Dugopolje, Republika Hrvatska), „VEZUV R.S.“ doo (Banja Luka, Republika Srpska, Federacija BiH) i „HATTRICK BET S.R.L.“ (Bukurešt, Rumunija) su u februaru ove godine osnovala u Podgorici internacionalno Udruženje priređivača igara na sreću “LIGA”.
Udružili se priređivači igara na sreću iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Rumunije
Portal AnalitikaIzvor

Udruženje ,, LIGA’’ ima za cilj unapređenje crnogorske i regionalne regulative u oblasti igara na sreću, poboljšanje uslova priređivanja kroz izgradnju ambijenta zdrave konkurencije, promovisanje novih tehnologija u ovoj djelatnosti, aktivno učestvovanje u donošenju zakona i podzakonskih akata koji reulišu ovu oblast, poboljšanje kvaliteta priređivanja igara na sreću kroz saradnju sa nadležnim organima uprave u oblasti primjene poreskih i drugih propisa kao i kontinuirano unapređenje kvaliteta odnosa sa igračima.

Na osnovu višedecenijskog iskustva osnivača ovog Udruženja u oblasti igara na sreću, zakonodavstva mogu iz prve ruke dobiti korisne informacije koje mogu poslužiti za implementaciju kroz eventualne izmjene postojećih ili donošenje novih zakona.

Liga će svojim djelovanjem inicirati regionalne kampanje za prevenciju protiv patološkog kockanja. U djelokrugu njene pažnje biće humanitarne akcije, kao i podrška sportu i kulturi.

Liga je otvoreno Udruženje i njegovo djelovanje će biti transparentno i dostupno stručnoj i medijskoj javnosti.

Portal Analitika