Politika

Knežević čestitao slobodu Šešelju: Istorijska pobjeda

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, čestitao je predsjedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju oslobađjuću presudu u Hagu.
Knežević čestitao slobodu Šešelju: Istorijska pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

“U ime Demokratske narodne partije i svoje lično ime  čestitam gospodnu Vojislavu Šešelju istorijsku pobjedu nad Haškim tribunalom kao najveći dan međunarodne pravde. Oslobađajuća presuda Vojislavu Šešelju je prva presuda Haškog tibunala kojom su zadovoljeni i pravo i pravda kada su u pitanju otuženici srpske nacionalnosti. Ovom presudom haška inkvizicija svakako ne može promijeniti i umanjiti opštu sliku o svojoj ulozi u jednostranoj satanizaciji srpskog naroda, niti se iskupiti za brojne nepravde  a osobito ne za nerasvijetljene okolnosti pod kojima je bivši predsjednik Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević izgbio život bez prava čak i na liječenje”, navodi se u saopštenju Kneževića.

Prema njegovim riječima, “istorijski značaj koji su imale odbrana Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja u demaskiranju instruisanih optužnica pred Haškim Tribunalom današnjom presudom dobija punu potvrdu”.

“Njihovo držanje i apsolutna dominacija koju su pokazivali u sudnici ostaće upamćeni kao najveći stepen beskompromisnog patriotizma i kao svijetli primjer borbe za svoju državu i narod čiji se globalni značaj ogleda u promovisanju slobode kao najećeg ljudskog ideala.  Oslobađajućom presudom do temelja je srušen koncept  NATO-a da se montiranim otužnicama  pronađe opravdanje za agresiju na SRJ  1999. godine čiji je jedini cilj bio  otimanje srpske autonomne pokrajine Kosova i Metohije. Današnja presuda treba da bude pouka da se iskreno i dugoročno pomirenje može grditi jedino na pravednim odlukama gdje svakom mora pripasti odgovornost na osnovu uloge koju je imao u prošlosti a ne na osnovu instruisanih optužnica kojima se žele opravdati nezdravi imperijalistički apetiti pogubni za kompletno čovječanstvo”, poručio je lider DNP-a.

Portal Analitika