Moda

Kako da izdužite figuru u - ravnim cipelama

Cipele sa potpeticom uvijek izdužuju, pa čine da se bolje osjećamo i, svakako, imamo bolje držanje. Ali, postoje dani kada jednostavno želimo da nosimo nešto udobno, ali i dalje budemo dotjerani, pa je dobro znati nekoliko trikova kako se to postiže i s ravnim cipelama.
Kako da izdužite figuru u - ravnim cipelama
Portal AnalitikaIzvor

Ravne cipele ili omiljene patike su idealne za lijepe dane koji nas tek čekaju. Uz stilski dobru kombinaciju, u ravnim cipelama svaka dama može da izgleda dotjerano, pa usput iskoristi sunčane dane za laganu šetnju i upije pozitivnu energiju.

Suknje i haljine: Idealne su i za poslovni izgled, a za vitkiju liniju poželjno je da rub suknje bude malo iznad koljena. Za posao ne treba i ne smije se pretjerivati, ali ako malo više pokažete noge, to će pridonijeti vitkijem izgledu. U slučaju haljina, birajte takozvani fit & flare kroj - u gornjem dijelu uži, a dolje lepršaviji.

Oprez s dužinom pantalona: Srećom da imamo trend krojeva pantalona koji otkrivaju gležnjeve ili su još kraće od toga - do polovine listova. I to je još jedan trik uz koji ćete izgledati vitkije ako odaberete ravne cipele.

Duži gornji dio izdužuje figuru: Bilo da uz farmerke i ravne cipele odaberete duži baloner, ili fini kardigan koji ostaje raskopčan, time ćete odmah stvoriti vitkiju liniju, a to su idealne proljetne kombinacije, istovremeno šik i udobne.

Izvor i foto: Tportal.hr/M.C. 

Portal Analitika