Društvo

FPN ne da gašenje Novinarstva i Međunarodnih odnosa?

Uprkos tome što je Rektorat Univerziteta Crne Gore od Fakulteta političkih nauka tražio da do kraja marta napravi program za samo tri smjera - Politikologiju, Socijalnu politiku i socijalni rad i Komunikologiju, akademsko osoblje tog fakulteta pisaće program za četiri smjera – za Novinarstvo, za Međunarodne odnose, kao i za - Politikologiju, Socijalnu politiku i socijalni rad i Politikologiju.
FPN ne da gašenje Novinarstva i Međunarodnih odnosa?
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

To je na Facebooku objavio predsjednik Studentskog vijeća FPN, Maksim Janičić.

“Obaviješteni smo da je današnji, doduše neformalni jer se konačna odluka donosi na Vijeću Fakulteta gdje i mi imamo predstavnike, sastanak akademskog osoblja Fakulteta išao u našu korist!  Saopšteno nam je od strane akademskog osoblja da je na današnjem sastanku, naš zahtjev predstavljen i da se akademsko osoblje usaglasilo i podijelilo u Radne grupe da rade na pravljenju programa za 4 odvojena smjera: Međunarodni odnosi, Novinarstvo, Politikologija i Socijalna politika i socijalni rad”, naveo je Janičić.

Dodao je da će o tome da se glasa u petak na sjednici Vijeća Fakulteta. Ruku “za” će, kako je rekao, podići studentski predstavnici u Vijeću Fakulteta.

“Tako da se može nazirati da će većina naših zahtjeva biti ispunjena, makar što se tiče našeg Fakulteta kao instance. Ostaje da se nakon što se, nadamo se, pozitivno izglasa, predlog usvoji i od strane Rektorata kao krajnje instance. Uzevši da do petka mora da bude kompletiran program za četiri odvojena smjera, obaviješteni smo da, zbog toga što Fakultet ne radi u četvrtak i petak, a u nedostatku vremena, Uprava nije u mogućnosti da ove nedelje održi javni čas. Ukoliko dođemo do novih informacija podijelićemo ih sa vama, a svakako vam javljamo ishod sjednice Vijeća Fakulteta u petak”, naveo je on.

Janičić, međutim, uz žaljenje konstatuje da uprava Fakulteta ostaje pri mišljenju da Evropske studije ne treba da upisuje više studenata.

“Što ne znači da nećemo nastaviti da se borimo za to, kao što smo se borili, i, nadamo se, izborili za četiri odvojena studijska programa”, zaključio je on.

Izvor i foto: CdM

Portal Analitika