Portal Analitika
  • Politika
  • Društvo
  • Abiznis
  • Sport
  • Kolaž
  • Region / Svijet
  • Kultura
  • Kolumne
  • Nauka / Tehnologija
  • Savremena karijatida
  • Ostalo
Moda

MARINA BANOVIĆ-DŽUVER: Revija 3. aprila je spoj ponosa i strasti, emocije i dostojanstva

Crnogorska modna kreatorka Marina Banović – Džuver predstaviće novu kolekciju za proljeće – ljeto 2016/17. na modnoj reviji 3. aprila u predivnom ambijentu – kompleksu etnorestorana ,,Stara kuća” u Podgorici.
MARINA BANOVIĆ-DŽUVER: Revija 3. aprila je spoj ponosa i strasti, emocije i dostojanstva
Portal AnalitikaIzvor

-Boje koje su zastupljene i dominiraju su crvena i crna sa primjesama roze i sada aktuelnog tona te boje koja se popularno naziva nud. Kolekcija je urađena od prirodnih plemenitih tkanina na kojima sam insistirala od svile, vune…ima puno ručnog rada- navela je autorka na, danas upriličenom, radnom doručku za novinare na kojem je najavila predstojeći događaj.

Kako je navela, inspiraciju je našla u neiscrpnoj vječitoj tematici haljine za tango.

-Ali ne u onom smislu da je to klasična haljina za ples. Te haljine su definisane energičnim, možemo slobodno reći strasnim i djelimično agresivnim pokretom karakterističnim za ovaj ples. Iskazivanje emocija i pokreta kroz ovaj ples osnovna je ideja koja dominira u kolekciji koju ćemo prikazati-kazala je Banović- Džuver.

Ona je podsjetila da koreografski priča o vječitom tangu počinje početkom dvadesetog vijeka u predgrađu Buenos Ajresa i govori o ženi između dva muškarca i nadmetanjima  u kojima su se mladići u kafanama i na skupovima otimali za djevojke da bi sa njima  plesali. Tango se kasnije seli i u Evropu, a oni što je za nju kao dizajnera bilo važno jeste da se,kako je kazala, ovaj stil odvoji od čarlstona sa kojim stilski ima sličnosti.

vasopreleKreatorka je ukazala da je tango za nju beskrajna inspiracija izrazivši nadu da će publika na isti način reagovati na emocije kojima njena kolekcija i čitav događaj odišu.

Nova kolekcija obuhvata više od četrdeset romatičnih modela haljina sašivenih od prirodnih materijala ručno ukrašenih vezom, čipkom i skupocjenim ukrasima. Osmišljena je u skladu sa trendovima svjetske mode predstavljenim na nedavnim festivalima mode u Milanu i Parizu koji institiraju na prirodnim materijalima poput brušene svile i najskupljih vrsta čipke i svile i ručnoj izradi veza.

U okviru revije, planiran je nastup umjetničkiog plesnog para Slobodana i Jelene Vukčević (državni prvaci), koji će upotpuniti atmosferu i plesnog ansambla Sonrisa koji čini pedeset  plesača, a organizovana i je i izložba slika Ivane Tiodorović. Oficijelni fotograf je Miodrag Marković.

Ovaj događaj biće održan u prijatnom ambijentu, novosagrađenog objekta u okviru kompleks-restorana Stara kuća.  Nesvakidašnjom atmosferom u prestižnom objektu,   muzikom, najboljim vinima i najemotivnijim plesom, Marina Banović-Džuver  želi da na novi i poseban način predstavi svoj rad i Crnu Goru.

-Želimo da Crnu Goru prikažemo dugačije – kao spoj ponosa i strasti, emocije i dostojanstva-naglasila je Banović-Džuver. (Mne Magazin)

Portal Analitika