Svijet

Erdogan oštro kritikovao evropske zemlje

Turska se nalazi na udaru jednog od najvećih talasa terorizma u svojoj istoriji, izjavio je predsjednik te zemlje Redžep Tajip Erdogan i upitao Evropu koliko je iskrena u pružanju podrške turskoj borbi protiv pobunjenika Radničke partije Kurdistana. Erdogan je optužio Evropu za licemjerje u borbi Turske sa Radničkom partijom Kurdistana koju ta država i njeni zapadni saveznici smatraju terorističkom organizacijom.
Erdogan oštro kritikovao evropske zemlje
Portal AnalitikaIzvor

"Kako možete da pričate o iskrenosti kada je terorističkoj organizaciji dozvoljeno da podigne šator u Briselu, ispred zgrade Evropskog savjeta?", rekao je Erdogan povodom šatora koji su prošle nedjelje podigli kurdski aktivisti tokom samita između EU i Turske.

On je obećao da će "uništiti" pripadnike Islamske države i kurdske pobunjenike, koji stoje iza niza napada u toj zemlji, prenio je AFP.

"Napašćemo te terorističke organizacije što je snažnije moguće", proućio je Erdogan u Istanbulu nakon što je u šest bombaških napada u Turskoj, u proteklih osam mjeseci, stradalo više od 200 ljudi.

Izvor: rts.rs

Portal Analitika