Svijet

Rusija: Uzrok pada aviona tehnička ili greška pilota

Ruski istražni komitet saopštio je da su najvjerovatniji uzroci pada putničkog aviona u Rusiji, u kom je poginulo 62 ljudi, greška pilota ili tehnička greška.
Rusija: Uzrok pada aviona tehnička ili greška pilota
Portal AnalitikaIzvor

"Trenutno razmatramo dvije glavne teorije o padu aviona u Rostovu na Donu: grešku pilota povezanu sa lošim vremenskim uslovima ili tehničku grešku", navodi novinska agencija Interfaks pozivajući se na predstavnicu Istražnog komiteta Oksanu Kovrižnaja.

Svih 62 ljudi koji su se nalazili u putničkom avionu koji je letio iz Dubaija prema jugu Rusije poginuli su kada se letjelica srušila prilikom drugog pokušaja slijetanja na aerodrom u Rostovu na Donu, objavili su ruski zvaničnici, a prenio Rojters.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije navelo je da je "boing 737-800" loukost aviokompanije "Flajdubai" pao noćas u tri sata i 50 minuta po lokalnom vremenu, kao i da su u avionu najvećim dijelom bili Rusi.

"Avion je pao na tlo i raspao se. Prema preliminarnim podacima, bilo je 55 putnika i sedam članova posade. Svi su poginuli", navedeno je u saopštenju Istražnog komiteta Rusije.

Guverner regiona Rostov Vasili Golubjev rekao je da će porodica svake žrtve dobiti milion rubalja, što je oko 14.800 dolara.

On je na državnoj televiziji naveo da je u avionu bilo sedmoro djece.

Podaci letjelice "boing 737-800", koji se srušio prilikom slijetanja na aerodrom u Rostovu na Donu, još nijesu pronađeni, rekao je šef južnog regionalnog centra ruskog Ministarstva za vanredne situacije Igor Oder.

Avion je pao u okviru aerodromskog područja, oko 250 metara prije početka piste, a ruski mediji navode da su bili loši uslovi vidljivosti.

Rusko ministarstvo za vanredne situacije navelo je u saopštenju da šest članova posade nisu bili ruski državljani, ali nije navelo čiji su bili državljani.

Na Jutjubu se pojavio i navodni snimak pada, ali autentičnost nije potvrđena. U pitanju je snimak sa jedne sigurnosne kamere na kome se vide pad i eksplozija letjelice. Objavljen je i poslednji razgovor pilota sa kontrolom na aerodromu.

 

 

Izvor: b92.net

Portal Analitika