Politika

Omladina SD-a izabrala predsjedništvo i generalni sekretarijat

Na juče održanoj prvoj sjednici Glavnog odbora Omladine Socijaldemokrata Crne Gore, izabrani su članovi Predsjedništva i Generalnog sekretarijata. Predsjednik Omladine SD-a Ahmed Zajmović je obraćajući se prisutnima istakao da, nakon formiranja 20-og odbora, niko ne može osporiti da OSD svoju strukturu gradi temeljno i kvalitetno, na taj način promovišući socijaldemokratsku ideju u svom pravom smislu, saopšteno je iz SD-a.
Omladina SD-a izabrala predsjedništvo i generalni sekretarijat
Portal AnalitikaIzvor

Sjednici je, kako se navodi, prisustvovao i predsjednik SD-a Ivan Brajović koji je kazao da mladi kao i do sada moraju pokazati spremnost da doprinesu promjenama i budu oni koji će biti prepoznati po kreativnosti i energiji, ali i ozbiljnosti i posvećenosti. Dodao je i da Omladina ne smije izgubiti osjećaj zajedništva i prijateljstva prije svega.

- Za članove Predsjedništva su izabrani: Ahmed Zajmović, Ivona Vuković, Stefan Šušter, Marko Vujačić, Aida Kerović, Elida Korać, Emil Đokić, Aleksa Prelević, Ermin Kalač, Ruždija Radončić, Drago Drobnjak, Artan Hodža, Alden Selmanović, Sanel Canović, Rešad Martinović, Nikola Zirojević i Zeid Škrijelj. Glavni odbor je izabrao i rukovodstvo Generalnog sekretarijata, pa će funkciju generalne sekretarke u narednom periodu obavljati Aida Kerović. Za sekretarku Sektora za razvoj i organizaciono jačanje je izabrana Zilha Zajmović, a na čelu Sektora za međunarodnu saradnju i saradnju sa civilnim sektorom biće Mira Radović – navodi se u saopštenju.

Funkciju portparola Omladine Socijaldemokrata u ovom sazivu obavljaće Elida Korać.

Na sjednici je konstatovano da će Omladina SD-a voditi iskrenu i jasnu politku, a u skladu sa politikom partije kojoj pripadaju, mlade Socijaldemokrate će baštiniti vrijednosti građanske, evropske i evroatlantske Crne Gore.

Portal Analitika