Politika

Pajović: Dijalog će uskoro biti nastavljen, siguran sam u dogovor

Vlast i opozicija uskoro će ponovo biti za istim stolom tako da je nova runda parlamentarnog dijaloga više nego neminovna, jer kako kaže lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović, dijalog nema alternativu.
Pajović: Dijalog će uskoro biti nastavljen, siguran sam u dogovor
Portal AnalitikaIzvor

"Ne samo da će dijalog biti nastavljen nego sam siguran da će se vlast i opozicija dogovoriti oko spornih tačaka, i da ćemo imati Vladu koju, čini mi se, želi i jedna i druga strana, a to je Vlada izbornog povjerenja koja treba da kontroliše kompletan izborni proces kako bi najzad imali slobodne i fer izbore", rekao je Pajović u izjavi za Pink M.

Pajović kaže da na čelu stola neće biti predsjednika SDP-a i dosadašnjeg medijatora Ranka Krivokapića jer je, kako ističe, izgubio povjerenje.

"Ukoliko ste medijator vi morate biti neutralan, međutim tamo smo imali vrlo jasno svrstavanje na stranu interesa medijskih tajkuna, tačnije stranaka koje su osnovali mediji, i on je apsolutno samim tim izgubio svaki legitimitet. Ali, ja uopšte ne cijenim da je pitanje medijatora toliko neophodno,već lično vjerujem da će u međusobnoj komunikaciji na neki drugi alternativni način doći ne samo do dijaloga već ponavljam do sporazuma koji je u interesu i građana i države Crne Gore", rekao je Pajović.

Komentarišući zahtjeve dijela opozicije da se izbori u Tivtu ne održe 17.aprila Pajović naziva politikanstvom onih koji nemaju ni izborni legitimitet.

"Ja to vidim kao direktno miješanje ili ako hoćete rušenje nečega što se zove povratak povjerenja između političkih subjekata kada je posrijedi izborni proces", smatra Pajović.

cdm

Portal Analitika