Politika

Bulajić: Jedinstvo opozicije jedini način za obaranje Vlade

Samo apsolutno jedinstvo svih opozicionih činilaca može obezbijediti obaranje aktuelne i formiranje prelazne vlade, ocijenio je član predsjedništva Demokratskog fronta (DF), Strahinja Bulajić.
Bulajić: Jedinstvo opozicije jedini način za obaranje Vlade
Portal AnalitikaIzvor

Lideri Demosa i Građanskog pokreta URA, Miodrag Lekić i Žarko Rakčević, kazali su u četvrtak da Demokratska partija socijalista (DPS) ima rok do 18. marta da prihvati zahtjeve parlamentarne opozicije koji se odnose na stvaranje ambijenta za održavanje fer i slobodnih izbora.

Bulajić je kazao da je stav DF-a, oko pregovora sa predsjednikom DPS-a poznat, i da su ga često saopštavali na protestima.

On je rekao da je za DF važan odgovor koji će dobiti od drugih opozicionih stranaka u vezi Plana akcionog jedinstva, sa kojim su upoznate sve opozicione stranke, a koji uključuje zajednički bojkot parlamenta i organizaciju protesta, obaranje aktuelne i formiranje prelazne vlade.

„U kojoj ne bi postojala apsolutna dominacija jednog čovjeka i jedne stranke, čiji je izborni legitimitet sporan zato što je ostvaren izbornom krađom. Samo postizanje apsolutnog jedinstva svih opozicionih činilaca može obezbijediti ove uslove, a nikako pregovori sa onima koji su svih ovih godina organizovali zloupotrebe na izborima“, naveo je Bulajić.

On smatra da su se pregovori sa predsjednikom DPS-a, i pored svih savjeta i sugestija koje dolaze od briselske administracije, već pokazali kao veoma štetni za opoziciju, i svako dalje istrajavanje na njima ide na ruku aktuelnom premijeru.

„Nema tu previše filozofije i treba se služiti prostom političkom logikom - da onaj ko je opozicija mora da povlači poteze koji nijesu u interesu režima. Podsjećamo da ovaj režim nije utemeljen na većinskoj volji naroda, nego vlada Crnom Gorom zahvaljujući krađama, kontrolom medija i zloupotrebama državnih resursa“, ocijenio je Bulajić.

On je naveo da je zato važno da opozicija poteze povlači zajednički, a DF je, kako je kazao, ponudio konkretan plan.

„Taj plan počiva na činjenici da ovoga trenutka postoji najmanje 39 poslanika koji bi mogli pokrenuti proceduru za izglasavanje nepovjerenja vladi, što je itekako značajna činjenica za DF, i prema kojoj ćemo se odnijeti na veoma odgovoran način“, zaključio je Bulajić.

Izvor: Mina

Foto: rtcg.me

Portal Analitika