Politika

SIMOVIĆ: DPS spremna da bude konstruktivna i pored ultimatuma i ucjena

Demokratska partija socijalista (DPS) spremna je, kao od početka dijaloga, da bude konstruktivna i otvorena za razgovor sa svim odgovornim političkim subjektima, iako iz dijela opozicije dolaze samo ultimatumi i političke ucjene, rekao je šef poslaničkog kluba DPS-a Milutin Simović.
SIMOVIĆ: DPS spremna da bude konstruktivna i pored ultimatuma i ucjena
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednici Demosa i Građanskog pokreta URA, Miodrag Lekić i Žarko Rakčević kazali su u četvrtak da DPS ima rok do 18. marta da prihvati zahtjeve parlamentarne opozicije koji se odnose na stvaranje ambijenta za održavanje fer i slobodnih izbora, poručili su

"Svjedoci smo da ovih dana od dijela predstavnika opozicije čujemo samo ultimatume i političke ucjene. Takođe, svjedoci smo da što je manja partija od koje dolaze, to su ultimatumi tobože oštriji i izričitiji, „da vas prosto strah uhvati“, rekao je Simović novinarima u Skupštini Crne Gore.

Prema njegovim riječima, kao i u životu, tako i u politici ultimatum i ucjena ne predstavljaju ni put, a ni spremnost, ni za dijalog, a ni za dogovor.

"DPS u dijalog nije ušao ni sa ultimatumima, ni sa ucjenama. Nažalost, bilo je drugih izričitih stavova: „Uzmi ili ostavi“, „Sve ili ništa“, istakao je Simović.

On je rekao da je DPS spreman, kao od početka dijaloga, da bude konstruktivan i otvoren za dijalog, sa svim odgovornim političkim subjektima.

"Za očekivati je da sljedeći sastanak bude u novom formatu, lišen ultimatuma i ucjena, lišen potrebe da se brani pojedinačna funkcija i oslobođen loše odigrane medijatorske uloge", kazao je Simović.

MINA

Portal Analitika