Politika

POPOVIĆ: Kotor ne smije da slijedi podgorička dešavanja

Odbornici Građanskog pokreta URA, Demokratskog fronta, Demokratske srpske stranke i samostalni odbornici u parlamentu Kotora procesuiraće u ponedjeljak 14. marta inicijativu za smjenu Demokratske partije socijalista i formiranje nove parlamentarne većine u toj opštini.
POPOVIĆ: Kotor ne smije da slijedi podgorička dešavanja
Portal AnalitikaIzvor

Za komentar smo pitali Andriju Popovića, lidera Liberalne partije, čiji odbornici učestvuju u koalicionoj vlasti kotorske opštine.

On je kazao za Skala radio da je u ovom trenutku teško komentarisati da li će doći do prekompozicije lokalne vlasti u Kotoru i kakvu će odluku donijeti kotorski SDP.

Prema njegovoj ocjeni, jedno je sigurno da bi to bilo iracionalno raditi na samo šest mjeseci prije redovnih loklanih izbora, posebno, kaže Popović zbog toga što lokalna vlast u Kotoru solidno funkcioniše.

Na vrijeme je usvojen Budžet opštine za 2016. godinu, a nekoliko značajnih razvojnih projekata je u toku i on ne vidi nijedan razlog da se sve to urušava i građanima priređuje nepotrebni politički i životni haos u narednih nekoliko mjeseci.

Do toga bi neminovno došlo, mišljenja je Popović, ukoliko bi se napravila nova skupštinska većina.

Mnogi funkcioneri bi otišli, dok bi se novoizabrani uigrali i snašli, došli bi redovni lokalni izbori.

Popović vjeruje da će svi dobro promisliti i odmjeriti političku situaciju u Kotoru i konstatovati da Kotor ne smije da slijedi podgorička dešavanja, ali ni mnogo toga što nam zvanična Podgorica na ovaj ili onaj način nalaže.

Skala radio

 

Portal Analitika