Politika

Janjušević: Uslov za ulazak u Vladu je da DPS prihvati sporne elemente

Uslov da dio opozicije uđe u Vladu je da Demokratska partija socijalista (DPS) prihvati sedam spornih elemenata Predloga sporazuma o vladi izbornog povjerenja, rekao je funkcioner DEMOS-a Dragiša Janjušević.
Janjušević: Uslov za ulazak u Vladu je da DPS prihvati sporne elemente
Portal AnalitikaIzvor

Komentarišući stavove Evropskog parlamenta koji je Rezolucijom pozvao opoziciju da razmotri ulazak u Vladu do izbora u oktobru, kako bi se osiguralo, bez daljeg odlaganja, da su uslovi za fer izbore garantovani, Janjušević je rekao da je na DPS-u da prihvati sporne elemente Predloga sporazuma kako bi dio opozicionih partija koji je učestvovao u pregovaračkom procesu prihvatio taj akt.

"Jedino na taj način mogu se stvoriti pretpostavke i uslovi za početak prevazilaženja velike političke krize. Ukoliko do toga ne dođe odgovornost za sve posledice daljeg produbljivanja političke krize je na DPS-u", rekao je Janjušević agenciji MINA.

On je ocijenio da su sporni akcenti koji su saopšteni Rezolucijom, a formulisani diplomatskim jezikom, veoma konkretizovani u sedam spornih tačaka za DPS koji su prekinuli pregovore i nepotpisivanje Predloga sporazuma.

"To je saopšteno kroz formulacije kompletiranja modifikovanog izbornog zakonodavstva, zloupotreba državnih i javnih resursa u izborne svrhe kao i uloga javnog servisa i "preuzimanja mjera kako bi se stvorili uslovi za njenu objektivnost", kazao je Janjušević.

Izvor: Mina

Portal Analitika